Protestatarii CEO, lăsați la ușă, la discuțiile sindicate – parlamentari, pentru reducerea vârstei de pensionare

0
1824

Reprezentanții protestatarilor din Complexul Energetic Oltenia, care au pichetat aproape un an Prefectura Gorj, pentru a obține reducerea vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor, nu au fost lăsați să participe la discuțiile dintre parlamentari și liderii sindicali, ce au început la ora 12:00, la prefectură. Grupul format din mineri și energeticieni, care au fost în piață, încă de la debutul protestelor, la începutul anului, nu a fost lăsat să intre în sediul instituției, fiind lăsați să aștepte la ușă. Întâlnirea dintre federațiile sindicale din minerit si autoritățile judetene și parlamentari a fost stabilită după ce ministrul Muncii, Budăi, a lăsat să se înțeleagă că vine joi la Târgu Jiu, pentru a sta de vorbă cu protestatarii, după care reprezentanții PSD au anunțat că a fost o greșeală de comunicare.

 

Și directorul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a fost oprit la intrare și nu i s-a permis accesul, deoarece nu se afla pe lista persoanelor invitate de organizatori, la întâlnire. După minute bune de discuții și telefoane, acesta a fost lăsat să intre.

Azi, în două cariereale Complexului Oltenia au  avut loc greve de avertisment. Muncitorii din schimbul I de la Lupoaia și Jilț Nord au refuzat să intre la lucru, timp de două ore, în intervalul 7:00 – 9:00, cerând deblocarea legii privind reducerea vârstei de pensionare la 52 de ani, pentru angajații din unitățile de producție pe bază de cărbune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here