Liberalii, acuzați că se folosesc ilegal de insemnele Pandurii, în campanie. Promit că reînființează clubul care a fost alimentat de CEO

0
153

Candidații liberali la Târgu Jiu se folosesc de insemnele defunctei echipe de fotbal Pandurii, în scop electoral. Iulian Popescu și Mihai Prunariu susțin, în filmulețe de propagandă, că reînființează entitatea, dacă vor câștiga alegerile. Fostul șef al galeriei, Valeriu Peptenatu, îi acuză că mint și încearcă să câștige voturi de la suporteri, asta deoarece marca Pandurii este deținută de asociația la care este vicepreședinte și care o are înregistrată la OSIM.

Clubul de fotbal Pandurii a ajuns temă electorală și este folosită de liberalii care candidează la Târgu Jiu. Candidatul la prrimăria municipiului, Iulian Popescu, secondat de Mihai Prunariu, aflat pe lista de consilieri, au postat clipuri electorale, în care susțin că vor reînființa Pandurii, dacă vor câștiga alegerile locale.

Promisiunile liberalilor sunt amendate de fostul șef al galeriei, Valeriu Marius Peptenatu, care îi acuză pe cei doi că mint și că se folosesc ilegal de insemnele Pandurii, înregistrat la OSIM de asociația pe care o conduce. Candidat, la rândul lui, pe listele de consilieri locali a PUSL, Peptenatu a sesizat Autoritatea Electorală Permanentă și mai multe instituții ale statului, în privința folosirii de către PNL-iști a denumirii Pandurilor

Într-un filmuleț de propagandă al liberalilor apar și doi foști antrenori: Petre Grigoraș și Cristi Pustai. Acesta din urmă a și fost protagonistul unui conflict cu entitatea sportivă de la Târgu Jiu, după ce a plecat de la echipă și a primit un Mercedes, ca să accepte încheierea amiabilă a contractului. În urmă cu 10 ani, în 2014, Pustai spunea că trebuia să încaseze de la Pandurii 320.000 de euro.

Și Petre Grigoraș a avut un litigiu cu Pandurii, clubul fiind obligat să-i achite mii de euro, chiar și pentru perioada cât nu a mai antrenat.

Conturile CEO, blocate de scandalul banilor pentru Pandurii

Pandurii a fost, ani de zile, alimentată de Complexul Energetic Oltenia. Clubul a gestionat sume impresionante, iar presa relata despre contractele foarte mari ale celor impuși în conducere, impunere care se făcea cu aprobarea liderilor politici ai județului.

Ulterior, Clubul și-a dat în judecată acționarii, pentru a-i obliga să achite cotizații restante, ajungându-se la blocarea conturilor Complexului Oltenia.

Primăria Târgu Jiu și Consiliul Județean au fost și ele la un pas de executare, din cauza cotizațiilor pe care reprezentanții clubului le-au solicitat și pe care le-au obținut în instanță.

Clubul Pandurii s-a judecat câțiva ani cu asociații, pentru a-i obliga să achite cotizații, pe care instituțiile publice nu le recunoșteau. După procese care au ajuns până la instanța supremă, cei patru asociați au fost obligați să achite aproximativ 3,3 milioane de euro, astfel: Complexul Energetic Oltenia 6.398.608,88 lei; Consiliul Local Târgu Jiu 2.861.747,68 lei; Consiliul Județean Gorj 769.543,23 lei; societatea ARTEGO 4.898.219,86 lei și Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia (USMO) 516.983,76 lei. Ulterior, acționarii au fost obligați să plătească și penalități.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here