Liderii a două federații din minerit anunță un nimic politic

0
1678
dav

Mineritul din România a fost transformat într-un muribund. Cei care ar trebui să îl trateze (guvernanții) nu fac nimic, pentru că așteaptă că-i doneze organele, la înțelegere cu găști mai mici și mai mari, băieți deștepți de la noi și din uniune. Din familia lui, a mineritului, s-au ridicat niște bocitoare, care până acum au tăcut complice, trăind bine, în cârdășiile conjuncturale.
Liderii a două federații sindicale au anunțat, pentru luni, o mare ședință, vreo 7-8 inși, și au organizat o conferință de presă, la finalul întâlnirii, în care să prezinte marea decizie bărbătească, de grevă generală. Între timp, au început să le tremure izmenele și au renunțat la grevă. Liderii Federației Naționale Mine Energiei și ai Federației Univers au ieșit în cor, să spună nimic. Cum s-au trezit în fața jurnaliștilor, au anunțat că au trimis un memoriu Guvernului României, ce cuprinde lista de revendicări, al cărei prim punct este o solicitare de decretare a stării de urgență în energie, care, speră ei, ar permite CEO să facă excavări, fără să mai țină cont de lege sau de hotărârile nefavorabile ale instanței. Cunoscând pendulările și jocurile politice, pe care liderii din minerit le-au făcut continuu, ultima încercare sindicală este un plan de urgență, pentru cazul în care CEO ar pierde definitiv procesul pentru redeschiderea Carierei Roșia. Să nu vă imaginați că liderii l-au conceput din capul lor. Nu, au gândit alte capete politice, aflate în guvernarea impotentă, ce tinde să ducă în derivă.
O altă solicitare este renegocierea planului de restructurare a companiei, adică acel plan aprobat de Comisia Europeană, pe care ministrul Energiei a declarat că nu îl va rediscuta cu oficialii europeni. Și mai cer Guvernului să-i certe pe ONG-iștii care câștigă procese împotriva CEO și închid cariere, din cauza incompetenței șefilor companiei.
Ca să nu strice concediul directorului Daniel Burlan, liderii înțelegători au acordat un termen de două săptămâni, pentru „rezolvarea” cerințelor, în caz contrar amenințând cu pichetarea Guvernului, cu 500 de angajați.
Sugestie de selectare: Ăștia ar putea fi luați la plimbare, la capitală, din listele cu ultimii angajați, mulți pe criterii clientelare.
P.S. Cu o perfuzie, nu salvați un muribund.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here