Manțog face jocurile la ALDE Gorj

0
1193

Fostul lider PDL, Ionel Manțog, face jocurile la ALDE. A recunoscut, azi, într-o conferință de presă, Ion Iordache, președintele interimar al organizației gorjene a formațiunii.

Fostul secretar de stat în Ministerul Economiei și fost lider politic, trimis la pușcărie în dosarul “strămutaților de lux”, Ionel Manțog, a intrat din nou în scena politică. Doar că nu joacă în primul rând, ci stă în culise și scrie scenariul. După ce a tras sforile la PDL, PP-DD și chiar la PSD, unde și-a băgat pupilul, Manțog a ajuns acum la ALDE. Președintele interimar al formațiunii, Ion Iordache, a afirmat, joi, că a discutat și acesta a acceptat să se implice în organizarea partidului.

“Deși o parte din presă îl contestă pe domnul Manțog, eu am o părere foarte bună despre dumnealui. Fiecare are și păcatele lui. Probabil pentru niște greșeli pe care le-a făcut, a plătit. Acum, eu nu cred că trebuie să-l arătăm mereu cu degetul și știm cu toții că are o valoare ca și manager, ca și om care poate să pună umărul și de care am putea să beneficiem cu toții. Eu știu că este dispus să dea din experiența lui către comunitate.[…] Am discutat cu dumnealui despre un ajutor în organizare și dumnealui a zis că cu mare drag. În organizarea treburilor de partid”, a spus Ion Iordache.

Manțog, sforarul care și-a trimis păpușa în pușcărie

Ionel Manțog a fost unul dintre “sforarii” Gorjului, numit de presă, la vremea respectivă, “baron”. El a făcut jocurile, ani buni, în minerit, dar și în plan politic și administrativ, fiind unul dintre cei care stabileau șefii de instituții. A condus PDL Gorj, chiar și atunci când nu mai era președinte, reușind să-și impună pupilul, Cosmin Popescu, la șefia partidului, apoi la Ministerul Economiei, în ambele punându-l în scanul din care el pleca. Din recunoștință că l-a cocoțat în funcții, Popescu a falsificat documente, ca să-l ajute să scape de pușcărie, în dosarul în care Manțog era anchetat pentru modul în care și-a obținut vila de lux, ca despăgubire de la fosta CNLO. Cosmin Popescu a fost condamnat cu suspendare pentru manevra făcută în favoarea protectorului, iar câțiva ani mai târziu, Manțog a fost și el trimis la pușcărie.

Manțog și strategiile din pușcărie

Ionel Manțog a făcut jocurile politicii din Gorj, chiar și în timp ce era în spatele gratiilor, unde era vizitat frecvent de interpuși. După ce a ieșit din închisoare, a anunțat că se retrage din lumina reflectoarelor, dar a continuat să tragă sfori. În urma unor jocuri făcte cu liderii PSD, a reșit să-l transfere pe Cosmin Popescu, pentr care a negociat fncția de președinte al Consiliului Județean. După plecarea din PD-L, a condus campania electorală a partidului lui Dan Diaconescu, PP-DD și a reușit să-și trimită doi oameni în Parlament: Niculina Mocioi, fost director la televiziunea pe care o controla, “Gorj Tv” și Răvan Rotaru, ajuns candidat din greșeală, deoarece persoana care trebuia pusă pe liste nu a avut buletinul. Printre nou veniții în ALDE Gorj este și unul dintre jurnaliștii de la televiziunea pe care Manțog a controlat-o, în urmă cu mai mulți ani. Gabriela Târsu, fostă Gângioveanu a fost pusă de Ion Iordache, președinte al organizației de femei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here