Ministrul Energiei, pe statul de plată al CEO. 4.000 salariați, concediați

0
659

https://presafarastapani.ro/wp-content/uploads/2016/08/victor-grigorescu.png

https://presafarastapani.ro/wp-content/uploads/2016/08/stat-plata-ce-oltenia.jpg

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, trei dintre secretarii de stat și purtătorul de cuvânt al instituției apar pe statele de plată ale Complexului Energetic Oltenia, ca membri ai unor comisii. Asta în condițiile în care compania este amenințată de insolvență, după ce a ajuns la pierderi de 1.600 milioane lei și a anunțat disponibilizarea a 4.000 de angajați.

Mai mulți reprezentanți ai Ministerului de resort sunt plătiți regește, de Complexul Energetic Oltenia, ca membri ai unor comisii de specialitate. Printre cei care primesc indemnizații de la compania producătoare de energie electrică de la Târgu Jiu se află chiar ministrul Victor Grigorescu, trei dintre cei patru secretari de stat (Cristian Bușu, Georgeta Gavrilă și Corina Popescu) și consilierul ministrului, Cerasela Marin, fostă angajată la Antena3. Cei 33 de membri ai „Comisiei pentru listarea la bursă” primesc sume de până la 2.667 lei, lunar. colaboratorii din minister, de Statul de plată pentru luna iulie arată un total de 76.441 lei, achitat de companie, către colaboratorii din minister. Asta înseamnă că, anual, CEO plătește, pentru membrii comisiei, peste nouă miliarde de lei vechi (917.292 lei).

În cadul Complexului Oltenia sunt înființate patru astfel de comisii, care reprezintă surse se venit pentru persoanele care sunt introduse în componența lor și a deja celebrelor CA-uri și AGA. Producătorul de energie din Oltenia înregistrează datorii, pe ultimii doi ani de aproximativ 1.600 milioane de lei (700.000.000 lei în 2014 și 895.000.000 lei în 2015), conducerea ministerului anunțând, în urmă cu o lună, disponibilizarea a 4.000 de salariați. Pe același stat de plată apare și directorul din cadrul aceluiași minister, Bogdan Nicolae Codruț Stănescu, devenit celebru după ce s-a descoperit că primește 12 astfel de indemnizații, ca membru în consilii de administrație și adunări generale ale acționarilor, la societăți de stat și care a fost numit, recent, administrator special al Oltchim, societate aflată în insolvență. În luna aprilie, când a fost prezent la Tg Jiu, ministrul Victor Grigorescu nu a putut indica, la întrebările jurnaliștilor, nici măcar o soluție la problemele din sistemul energetic. Timp de o oră, juristul de la conducerea Energiei a evitat răspunsurile, citind “lecția” pe care nu o învățase și pe care o citea din niște fițuici pregătite dinainte.

Ei sunt privilegiații din suita ministrului Energiei, care sunt plătiți de o companie a statului, ce urmează a concedia câteva mii de angajați:

Cristian Busu, secretar de stat

https://presafarastapani.ro/wp-content/uploads/2016/08/cristian-busu-lowres-portret_2-250×250.jpg

Georgeta Gavrilă, secretar de stat

https://presafarastapani.ro/wp-content/uploads/2016/08/georgeta-gavrilazl26-e1463638892942.jpg

Corina Popescu, secretar de stat

https://presafarastapani.ro/wp-content/uploads/2016/08/corina-popescu2fb2-lowres.jpg

Cerasela Marin, consilier al ministrului Energiei

https://presafarastapani.ro/wp-content/uploads/2016/08/cerasela-marin.jpg

Bogdan Stănescu, director al Direcției Generale Privatizare și Administrare a Participațiilor Statului în Energie și administrator special la Oltchim

https://presafarastapani.ro/wp-content/uploads/2016/08/stanescu-bogdan-610×300.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here