Municipiu lăsat fără apă caldă. Administratorul PSD incompetent se distrează

0
1780

Uzina de agent termic din Motru a fost pusă pe „pauză”, în timp ce șefii incompetenți se distrează cu protectorii din PSD. Societatea aflată în insolvență și dată pe mâinile celui care a împins-o în groapă, fostul director Eugen Corcoață, a fost oprită pentru reparații și trebuia să repornească, într-o săptămână, cu un cazan nou, pe gaz. Doar că uzina nu are un contract perfectat, pentru furnizare de gaz.

Municipiul Motru a fost lăsat fără apă caldă, după ce administratorul special a invocat o avarie la magistrala de distribuție. Eugen Corcoață, finul liderului local PSD, Dorin Hanu, a solicitat, în ultima ședință a Consiliului Municipal, întreruperea furnizării apei, pentru remedierea avariei, pentru care a avansat un termen de o săptămână. Reparațiile nu au fost făcute în perioada indicată, în care Corcoață s-a distrat, cu nașul Hanu, cu care a fost văzut la meciul Universității Craiova, de joi. Mai mult, un cazan nou, pe gaz, ce ar fi trebuit să fie deja pornit, nu poate fi pus în funcțiune, deoarece societatea nu are încheiat un contract pentru furnizarea de gaze.

Ilegalitățile finului, acoperite de consilierii PSD-ALDE-PSRO

Eugen Corcoață, administrator special, pus de consilierii majorității, PSD-ALDE-PSRO, este acuzat de management defectuos, după ce a dus UATAA în insolvență, el fiind pus director, de către nașul Dorin Hanu, primar la acea vreme al municipiului Motru. Cu toate acestea, Corcoață este ținut în brațe, în continuare, de aleșii locali, care au respins constituirea unei echipe mixte, care să verifice activitatea UATAA. Administratorul incompetent a favorizat pierderea a miliarde de lei, obținute sub formă de sprijin, pentru societate. Uzina de agent termic a beneficiat, în 2013, de ajutor constând în certificate de dioxid de carbon. Conducerea societății a dat certificatele, sub formă de împrumut, unei firme care, ulterior, a dat faliment, iar UATAA a trebuit să cumpere alte certificate.

Subalternii refuză să semneze actele lui Corcoață

Uzina Motru, condusă, paradoxal, de cel care a băgat-o în insolvență, a înregistrat pierderi, în ultimii doi ani. În 2017, acestea au fost de 2,5 milioane lei, iar în 2018, de 3 milioane lei. În 2018, UATAA a primit din fondul de rezervă, printr-o hotărâre de guvern, 9.389.000 lei și a mai câștigat în instanță, în același an, 3.787.000 lei. Cu toate acestea, „eminența” PSD Corcoață nu a achiziționat la timp certificatele de CO2, care au fost cumpărate pe ultima sută de metri. Diferența de sumă, de la 8 euro, cât costau în luna ianuarie, la 30 de euro, cu cât au fost achiziționate la începutul lui 2019, este considerată prejudiciu, de primarul Gigel Jianu, care a anunțat că va sesiza DNA, în legătură cu dezastrul de la societatea de agent termic, subjugată de PSD.

Corcoață încercă să acopere ilegalități, cu semnăturile subalternilor?

Un cazan nou, ce a costat peste 900.000 lei, nu poate fi pornit, din cauza aceleiași incompetențe, care a lăsat UATAA fără un contract de furnizare a gazelor. Eugen Corcoață nu a respectat reglementările în materie și nu a încheiat un contract, cu un distribuitor, pentru a achiziționa necesarul de gaze, la un preț reglementat, adică mai mic decât cel de pe piață. Surse din cadrul societății susțin că subalternii administratorului incompetent refuză să mai semneze documente, asta după ce Eugen Corcoață a încercat să „facă rost” de o societate-furnizor, prin mijloace nelegale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here