Percheziții la Târgu Jiu, Rovinari, Bălești și Peștișani. Acuzații de înșelăciune

0
539

Opt percheziții au avut loc, în această dimineață, la diverse adrese din patru localități. Descinderile au fost organizate în cadrul unui dosar ce vizează infracțiuni de înșelăciune. Suspecții sunt acuzați că au folosit acte false, ca să obțină împrumuturi de la un CAR.

Redăm comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu:

”Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu,  împreună cu lucrători de poliţie din cadrul Serviciului de Investigarea  Criminalităţii Economice  Gorj  şi  altor  structuri  din cadrul   Inspectoratului de   Poliţie Judeţean Gorj, au efectuat în  dimineaţa  zilei de  27.05.2024, percheziţii  domiciliare  la un număr de 8 locaţii, situate pe raza localităţilor Tg.Jiu,  Rovinari, Băleşti,  sat  Corneşti şi  Peştişani din  judeţul Gorj, într-un dosar având  ca obiect  infracţiuni de  înşelăciune în  formă  continuată şi alte  infracţiuni.

În cauză se  fac cercetări cu privire la  trei persoane, suspecte, după cum urmează:

Suspecta A.R., în calitate de operator ghişeu în cadrul Asociaţiei C.A.R. L… cu punct de lucru în Municipiul Tg.Jiu, în  cursul anului 2023, până în  luna  ianuarie 2024, a întocmit în fals un număr de 63 contracte de împrumut pe numele a 53 de persoane de pe raza judeţului Gorj, folosindu-se în acest sens de  documente  falsificate, respectiv  adeverinţe de venit, cupoane de pensie şi acte de identitate, puse la dispoziţie de către suspecţii B.R.A. şi I.V.A., modalitate  prin care a indus în eroare reprezentanţii instituţiei de credit în scopul de a obţine pentru sine şi pentru ceilalţi doi suspecţi un folos patrimonial injust,  fiind  produs  un prejudiciu în sumă de  886.050 lei.

Suspecta A.R. este cercetată pentru săvârşirea, în formă continuată, a  infracţiunilor de înşelăciune,  prevăzute de art. 244 alin.1  şi 2  Cod penal (63 acte materiale),  fals   material în  înscrisuri oficiale,  faptă prevăzută de  art. 320 alin.1  Cod  penal (139 acte materiale), fals în  înscrisuri  sub semnătură  privată, faptă prevăzută de art.322 alin.1 Cod penal (551 acte materiale) şi fals informatic, faptă prevăzută de  art. 325  din Codul penal (63 de  acte materiale).

Ceilalţi doi suspecţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de  complicitate  la  înşelăciune, în  formă continuată, faptă  prevăzută de art.48 alin.1 Cod penal raportat la  art.244 alin.1 şi 2 Cod penal,  cu aplicarea  art. 35 alin.1  Cod  penal.

La domiciliul suspectei A.R. au fost găsite mai multe documente falsificate”, arată un comunicat emis de reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoaria Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here