Preot inculpat, vizat de PSD pentru Primăria Fărcășești

0
292

PSD vizează un preot controversat din Fărcășești, pentru candidatura la primăria localității. Antonică Belgiu este inculpat într-un dosar penal, în care este judecat pentru infracțiuni la regimul silvic. Preotul nu este la primul dosar penal. O condamnare mai veche l-a lăsat chiar fără dreptul de a mai sluji, în trecut. A fost caterisit, după ce instanța l-a declarat vinovat și l-a condamnat, însă mai marii bidericii l-au iertat, după câțiva ani și l-au repus preot. Belgiu este acuzat, alături de alți doi bărbați, că au creat prejudicii Ocolului Silvic Motru, de la care au tăiat ilegal și au sustras arbori. Pe lângă infracțiunile de furt, cei doi colegi de dosar penal ai preotului sunt acuzați că au falsificat documente, pentru tăierile de arbori, aceștia fiind reprezentanți silvici.
În 2005, Belgiu a fost condamnat la doi ani închisoare. Ulterior, în 2013, a cerut reabilitarea, însă trei ani mai târziu era din nou implicat într-un dosar penal, fiind reținut și apoi pus sub control judiciar, pentru furt de lemne.
Antonică Belgiu, sondat de PSD și susținut fățiș pentru alegerile locale din acest an, a mai fost primar al comunei Fărcășești, apoi viceprimar și consilier local, trecând pe la mai multe partide.

În ultima perioadă, preotul, care se apropie de vârsta de pensionare, a avut o ”haltă” la AUR, fiind prezentat ca nou venit în formațiune, după care a făcut pasul înapoi. Recent, PSD l-a introdus într-un sondaj, pentru o candidatură la funcția de primar, liderii filialei județene luând în calcul susținerea lui Belgiu, la alegerile din luna iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here