Lovitură pentru PNL! Primarul din Rovinari râmâne sub control judiciar pe cauțiune, în dosarul fraudei de 3 milioane euro, din bani europeni

1
1237

Lovitură pentru PNL Gorj, care îl dădea pe primarul din Rovinari, ca potențial candidat pentru Primăria Târgu Jiu. Tribunalul București a stabilit, miercuri, menținerea lui Robert Filip sub măsura controlului judiciar pe cauțiune, în dosarul în care este inculpat, alături de socru și un om de afaceri. Procurorii europeni îi acuză că au manipulat procedurile de obținere de fonduri europene, reușind să ia 3 milioane de euro, din banii destinați dezvoltării Deltei Dunării. Cei trei au plătit 1,7 milioane de euro, cauțiune, ca să rămână în libertate.

Primarul din Rovinari și prim-vicepreședinte al PNL Gorj, Robert Filip, nu a scăpat de controlul judiciar pe cauțiune, în dosarul în care este inculpat pentru fraude de 3 milioane de euro, din bani europeni. Tribunalul București a prelungit măsura, atât pentru Filip, cât și pentru socrul acestuia și un alt afacerist din Ilfov, toți având calitate de inculpați, în dosarul penal instrumentat de Parchetul European. Ei sunt acuzați că au trucat dosarele, ca să manipuleze procedura de obținere a unor sume, în Programul ITI Delta Dunării, destinat dezvoltării deltei. Cei trei au fost puși sub control judiciar, după ce au plătit cauțiune de 1,7 milioane de euro și li s-au pus sechestre pe averi. La firmele și domiciliile celor implicați în acest dosar au fost efectuate percheziții, în luna mai, 2022, iar în decemrie același an, lotul a fost trimis în judecată, detalii despre care presafarastapani.ro a scris AICI.
„La 19 decembrie 2022, Parchetul European (EPPO) din România a trimis un dosar penal Tribunalului București, în care cinci persoane și patru companii au fost puse sub acuzare pentru participare la o organizație criminală pentru a obține în mod fraudulos peste 3 milioane de euro în UE, fonduri pentru dezvoltarea Deltei Dunării. Acuzațiile împotriva inculpaților includ folosirea de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea ilegală de fonduri de la bugetul UE; și modificarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor”, se arată într-un comunicat al Parchetului European, de la data îregistrării dosarului, la instanța de judecată.
Robert Filip a fost anunțat ca una dintre variantele PNL Gorj, pentru candidatura la Primăria Târgu Jiu. De altfel, liberalii amână, de două săptămâni, anunțarea candidatului pentru poziția de al municipiu. Instanța trebuia să se pronunțe la începutul săptămânii, cu privire la măsura împotriva lui Filip, însă a amânat pronunțarea, pentru data de 13 martie. Decizia nu este favorabilă potențialului candidat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here