Primar PSD, despre românii din străinătate: „Gunoaie, slugi, spălători de bude”

0
9615

Primarul PSD din comuna Peștișani (Gorj) i-a jignit pe românii plecați la muncă în afara țării, numindu-i „gunoaie”, „slugi occidentale”, „paraziți” și „spălători de bude”. Cosmin Pigui a postat mai multe comentarii, pe facebook, răspunzând mesajelor unora dintre consăteni, care se află în străinătate. Supărat că unii dintre cei cu care intrase în contradicție lansau acuze la adresa autorităților din România, a actualilor guvernanți, edilul le-a răspuns cu jigniri. „Hai sictir, ălora care vă dați cu părerea, dar nu trăiți în România! Niște gunoaie, slugi occidentale, paraziți! Rușine! Mă iau cu orice gunoi plecat din țară de piept! Nu vă e rușine?”. „M-am săturat de bovinele care-și dau cu părerea despre țară și locuiesc afară! Paraziți! Spălători de bude în occident! Nu mă umiliți voi pe mine și nici pe aleșii mei!”, au fost comentariile jignitoare ale primarului Cosmin Pigui, la adresa românilor care muncesc în alte țări și fac, de multe ori, munca de jos, pentru a-și asigura traiul.

Afaceri cu statul

Primarul PSD din comuna Peștișani a fost patron, înainte de a ajunge la primărie și a avut contracte pe bani publici, prin firmele pe care le deținea. Pe una dintre societăți, pe care funcționa ziarul Gorj Exclusiv, actualul primar a încasat, de la Complexul Energetic Oltenia, controlat de PSD, 121.905 lei (sumă cu care figura la data de 31.08.2015).

Foto: una din facturile „onorate” de Complexul Oltenia, pentru un contract de abonamente, la ziarul patronat de Pigui.

Pe o altă firmă, Cosmin Pigui a încasat bani de la stat, pentru lucrări la stadioanele din comunele Scoarța și Peștișani (înainte de a fi primar) și ca să pună termopane la liceul din Peștișani. La lucrările pentru stadion, afacerile au fost făcute împreună cu fostul senator Dian Popescu, condamnat împreună cu fratele lui și cu primarul, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. Cosmin Pigui l-a acuzat, la vremea respectivă, pe Dian Popescu (fost lider PNL, fost lider ALDE Gorj), că l-a înșelat în afaceri.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here