Rujan, viitorul prefect de Gorj, vânător de posturi guvernamentale

0
2623

Înlocuitorul prefectului de Gorj este un gorjean care a țopăit prin mai multe ministere, împins de la spate de lideri politici. Ion Cristinel Rujan, conferențiar la Universitatea Constantin Brâncuși, a vânat mereu posturi guvernamentale. La ultimul minister la care este angajat și în prezent, și-a adus și nevasta. 

Ion Cristinel Rujan, susținut de PSD pentru postul de prefect de Gorj, în locul lui Ciprian Florescu, după ce acesta și-a făcut „cărare” spre un post de secretar de stat, este un susținut al liderilor politici, de mai mulți ani, în funcții publice. Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, a recunoscut că acesta este propus pentru Prefectura Gorj, iar florescu, pentru un post în Ministerul Afacerilor Interne. Rujan a fost numit secretar general în ANAF, apoi mutat pe același post, în Ministerul Tineretului și Sportului. Decizia prin care acesta a fost transferat dintr-o instituție în alta a fost publicată în Monitorul Oficial, din 9 ianuarie 2018. La nici un an de la ocuparea funcției de la MTS, Rujan i-a găsit post și nevestei. gsp.ro scria, în decembrie 2018, despre anunțul privind organizarea concursului pentru un post vacant, anunț semnat chiar de Rujan. De Moș Nicolae, surpriză! Adina Teodora Rujan, consoarta secretarului general, a fost anunțată ca ocupantă a ponstului de consilier clasa I, grad profesional superior.

Din 2005, Rujan este plasat de liderii politici, în funcții guvernamentale. În 2005, a fost numit secretar general adjunct la Educație, sub Guvernul Tăriceanu, care, trei ani mai târziu, în 2008, îl „planta” la Secretariatul General al Guvernului, în postul de inspector guvernamental. În 2016, a fost pus secretar general adjunct la Ministerul Tineretului și Sportului, iar în 2017 ajungea secretar general la ANAF, de unde s-a întors la MTS, pe criteriul „mobilității”.

În urmă cu o săptămână, Ion Cristinel Rujan a venit la Târgu Jiu, alături de ministrul Matei Bogdan și directorul general al MTS, George Daniel Jianu, și au avut discuții cu prefectul Ciprian Florescu, pentru care liderii PSD trăgeau sforile să-l „promoveze” secretar de stat la MAI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here