Primar trimis în judecată într-un dosar de viol, trafic de minori și deținere de droguri

0
905

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au trimis în judecată opt persoane, printre care și un primar, acuzate de trafic de minori, viol, loviri și alte violențe, influențarea declarațiilor și deținere de droguri de risc pentru consum propriu. Șapte dintre inculpați se află în stare de arest preventiv și doar unul în stare de libertate.

Edilul din Ștefăneștii de Jos, aflat în arest preventiv, este acuzat că în 2018 a violat o minoră de 13 ani. Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată, alături de alți șapte inculpați. Anchetatorii susțin că victima primarului a fost racolată prin metoda „Loverboy” și obligată să întrețină relații sexuale și cu alte persoane, amenințând-o cu divulgarea celor întâmplate, părinților. „În cursul lunii iunie 2018, după ce persoana vătămată a fost înregistrată audio-video în timp ce recunoștea că și-a început viața sexuală, un alt inculpat a recrutat aceeași persoană vătămată (în vârstă de 13 ani) în vederea exploatării sexuale. În acest scop, aceasta a fost atrasă în locuința folosită de inculpat sub diferite pretexte (desfășurarea unor activități de menaj contracost, organizarea unei petreceri sau vânzarea de obiecte vestimentare). Prin amenințări cu divulgarea către părinți a conținutului înregistrărilor audio-video și prin întrebuințarea de violențe, inculpatul a constrâns persoana vătămată să întrețină relații sexuale cu alți doi inculpați”, arată un comunicat emis de DIICOT.
Din ancheta procurorilor reiese că persoana care i-a denunțat pe primar și pe complicii lui a fost agresată de doi dintre suspecți, vând nevoie de până la 12 zile de îngrijiri medicale. La domiciliul unuia dintre inculpați, anchetatorii au descoperit cantitatea de 7,25 grame de canabis. Dosarul va fi judecat de Tribunalul București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here