Primarul din Motru se pozează și se laudă cu blocul finanțat în mandatul fostului edil

0
1127

Actualul edil PSD din Motru se laudă cu construirea unui bloc, pentru care, de fapt, fostul primar PNL a făcut proiectul și a semnat contractul de finanțare, în urmă cu doi ani.

Primarul municipiului Motru, Costel Morega, își arogă meritele pentru un proiect făcut de fostul edil, Gigel Jianu. Proiectul, finanțat din fonduri europene încă din 2019, a demarat din timpul mandatului fostului primar și are două componente. Una din aceste componente o constituie infrastructura, ce include modernizarea străzilor, a aleilor, a iluminatului public și refacerea rețelelor de utilități, în cartierul cunoscut ca „de mijloc”, din oraș. Cea de a doua componentă a proiectului este blocul de locuințe sociale, cu care se laudă actualul primar. Valoarea întregului proiect este de 14.246.400 lei, din care 7.295.120,13 lei pentru bloc.

Primarul PSD își face selfie cu contractul fostului primar PNL

Contractul de finanțare a fost încheiat în mai 2019 și are semnătura primarului de la acea vreme, Gigel Jianu.

La pagina 26 a documentației, prin care s-a aprobat alocarea sumei, din fonduri europene, este prezentată descrierea blocului de locuințe sociale, cu care Morega se laudă, fără jenă. „Descrierea investiției. Componenta A. Construirea unui număr de 30 locuințe sociale amplasate într-un bloc de locuințe colective, cu regim de înălține S+P+3E+M.

Se propune a se construi 30 de apartamente grupate într-un bloc de locuințe colective cu regim de înălțime S+P+3+M, pe o suprafață construită de 577,15 m2 și suprafața desfășurată de 577,15 m2, în cadrul cărora se va respecta următoarea proporție: 10 apartamente cu o cameră și 20 de apartamente cu două camere”, se arată în contractul semnat la data de 31.05.2019, înainte ca Morega să ajungă primar.

Pentru construcția imobilului, a fost organizată o primă licitație, la care nu s-a prezentat niciun constructor. Lucrările în proiectul cu două axe au început în martie 2020, cu partea de infrastructură, care este și ea detaliată în proiectul semnat de fostul primar Jianu.

Primarul crede că blocul social este pentru tineri

Actualul edil, care nu are proiecte noi de investiții și se cațără pe proiectele predecesorului, nu știe nici măcar că blocul ce se va construi în oraș are destinație fixă. Cosmin Morega îl promite, într-o postare pe pagina personală de Facebook, tinerilor, deși locuințele trebuie acordate cazurilor sociale. Și ca să șteargă urmele muncii vechii administrații, actualul primar a dat ordin să fie „culese” din oraș toate panourile informative, ce prezintă datele despre fiecare proiect aflat în derulare, pentru a nu se mai vedea când au fost aprobate finanțările, perioada de implementare și executanții, noțiuni obligatorii, de altfel, dar care nu îl lăsau să se laude cu ele, contrazicându-l informațiile publice.

Lucrarea, acordată patronului unui restaurant 

Cea de a doua licitație a fost obținută de firma patronului unui cunoscut restaurant din Târgu Jiu. SC Impex Lumi Nico SRL, ce aparține omului de afaceri Nicu Crețu, trebuie să realizeze lucrarea în valoare de 7.295.120,13 lei, în termen de un an. Azi, primarul în exercițiu, Cosmin Morega, nu a ratat ocazia de a-și mai face un selfie, în momentul semnării contractului de execuție, cu care să se laude pe pagina de socializare, unde a lăsat să se înțeleagă că meritele îi aparțin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here