Un nou atac la procurorul din dosarul amicilor senatorului Iordache

0
327

Procurorul care instrumentează dosarul Ydail II, în care administratorul a fost reținut, alături de alți doi afaceriști, sub acuzația că au prezentat acte false, ca să câștige o licitație de 157 milioane lei, este ținta unor noi atacuri, din partea suspecților. Printr-un comunicat de presă, reprezentanții societății Ydail se dau hărțuiți, pentru că au fost făcute cercetări în mai multe dosare, ce au vizat activitatea firmei “abonată” la banii publici și amenință cu plângeri împotriva procurorului. “Pentru că din 2014 și până în prezent mai mulți dintre angajații noștri au fost hărțuiți de procurorul Lavinia Ilie, ne rezervăm dreptul de a sesiza toate organele competente să ancheteze aceste abuzuri. Solicităm public superiorilor doamnei procuror să dispună încetarea hărțuirii la care suntem supuși de atâția ani și soluționarea urgentă a dosarelor deschise de doamna procuror Ilie la adresa angajaților noștri”, se arată în comunicatul emis de firma Ydail Construct. Singurul reprezentant al societății, care a fost reținut este Doru Șandru, administratorul societății, cumnatul senatorului Ion Iordache. Șandru a mai fost reținut într-un dosar, alături de alți nouă primari și reprezentanți ai autorităților publice, edilii fiind acuzați că au luat șpăgi de la reprezentantul firmei private, pentru a-i încredința lucrări din bani publici. Lotul Ydail a scăpat, după ce Curtea Constituțională a decis ca interceptările făcute de SRI să nu mai constituie probe în dosare, motiv pentru care înregistrările cu convorbirile dintre primari și șefii societății constructor au fost eliminate, metoda ajutând, la vremea respectivă, numeroși inculpați din întreaga țară să scape de dosare.

Procurorul Lavinia Ilie este jignit în comunicatul de presă, care miroase a presiune. Documentul, preluat intergral de o parte a presei locale, conține manipulări și acuze nefondate. Reprezentanții Ydail susțin că le-a fost afectată imaginea, prin dosarele deschide pentru cercetarea unor suspiciuni, deși în media locale nu apar informații despre dosarele invocate, singurul ajuns în atenția publică, fiind cel de corupție, în care au fost implicați și primari. “Din 2014 și până acum, procurorul Lavinia Ilie a deschis mai multe dosare care vizează activitatea firmelor noastre. Aceste dosare nu au ajuns niciodată în instanță din lipsă de probe dar au afectat capital imaginea nostră publică. Considerăm că agresiunile la adresa noastră afectează grav mediul de afaceri din Gorj și arătă că firmele cu capital românesc sunt ținta unui procuror care acționează fie din frustrare, fie la comandă”, scriu reprezentanții sau interpușii firmei, în comunicatul care nu este asumat, fiind semnat de un așa-zis birou de presă, care a apărut din senin, în momentul reținerii administratorului.

Chiar senatorul PNL, Ion Iordache, a dat un comunicat, în ziua reținerii cumnatului lui, acuzând și amenințând procurorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here