Problema acordării voucherelor de vacanţă pentru salariaţii CEO riscă să se complice

0
1653

După răspunsul ITM Gorj în care instituţia arată clar că un voucher de vacanţă are o valoare de 2080 de lei pentru angajaţii din CE Oltenia, Minprest şi Medserv Min şi nu de 1.450 aşa cum a rămas stabilit în comisia mixtă după protestele spontane din ianuarie, surse din companie anunţă că problema are două tăişuri. „Nu s-a făcut încă un regulament de acordare. Demersul lui Bunoaica a fost unul bun, dar trebuia făcut la timp.  Acum, acesta poate ajuta administraţia, în sensul că, CEO poate să facă o acţiune în instanţă pentru anularea actului. Acest lucru va bloca acordarea voucherelor de vacanţă. ITM a înregistrat contractul, nu mai poate face nimic. Singura competentă să anuleze acel act prin care se acordă voucherele de vacanţă de 1450 de lei  este instanţa. Dacă cineva interesat face  o acţiune în  instanţă, administraţia poate suspenda acordarea acestor vouchere, ceea ce nu este deloc de dorit. .Sesizarea trebuia făcută anterior semnării documentelor, iar ITM ar fi spus, înainte de înregistrarea actului adiţional, că acel cuantum e de 2080 şi nu de 1450 de lei”.

Prima informaţie potrivit căreia valoarea de 1.450 de lei a voucherelor de vacanţă este eronată şi nu se aplică decât bugetarilor şi nu angajaţilor din companii care ar fi trebuit să primească vouchere de 2.080 de lei, a fost făcută publică de fostul director al RU din cadrul CEO, Ion Răuţ.

Reprezentanţii CE Oltenia au aprobat acordarea voucherelor de vacanţă la valoarea de 1.450 de lei  pentru angajaţii companiei, fără să consulte legea, această eroare putând duce chiar la suspendarea acestui drept.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here