Proxeneți și traficanți de droguri din Gorj, cu ”afaceri” în Irlanda, reținuți de DIICOT.

0
487

Procurorii DIICOT au reținut șase persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri de mare risc și spălarea banilor. Anchetatorii spun că acestea au format un grup infracțional, din anul 2019, pe baza relațiilor de familie, la care au aderat și alte persoane, grup care a acționat pe teritoriul Irlandei, în scopul exploatării sexuale a numeroase persoane, obținând în această modalitate importante sume de bani.
”Liderii grupului infracțional au organizat și dezvoltat o rețea de prostituție, determinând și înlesnind practicarea prostituției unui număr de aproximativ 30 de persoane, de la care au perceput importante sume de bani, sub forma unor procente din câștigurile realizate (între 40%-70%). Activitatea membrilor grupului a constat în asigurarea cazării în imobilele închiriate și perceperea unor sume de bani cu titlul fictiv de chirie, achiziționarea biletelor de avion pentru deplasările pe ruta România-Irlanda, crearea, administrarea anunțurilor online și intermedierea legăturilor, transportul și protecția la locațiile clienților, dar și vânzarea, prin intermediul persoanelor vătămate, a drogurilor de mare risc către clienți, în scopul obținerii unor câștiguri mai mari.
Membrii grupului infracțional organizat au utilizat un circuit financiar complex în activitatea de disimulare a foloaselor patrimoniale obținute de pe urma practicării prostituției, sumele de bani obținute fiind transferate în România atât prin servicii de transfer monetar rapid, cât și prin intermediul unor conturi bancare deschise pe numele unor persoane interpuse.
Ulterior, veniturile au fost utilizate pentru achiziționarea pe teritoriul României a mai multor bunuri mobile (autoturisme) și imobile (terenuri, apartamente, edificarea de construcții etc.) atât pe nume propriu, cât și pe numele membrilor familiei, utilizate însă în fapt de către membrii grupului.
Totodată, membrii grupului infracțional organizat au înființat societăți comerciale ce au ca obiect de activitate comerț cu amănuntul sau închirierea de bunuri imobile, cu scopul de a desfășura o activitate aparent legală, în vederea disimulării veniturilor provenite din activitatea infracțională”, arată un comunicat emis de DIICOT.
Anchetatorii susțin că, în perioada anilor 2021 – 2023, parte dintre membrii grupului infracțional organizat au vândut diverse cantități de droguri de mare risc consumatorilor de pe raza județelor Gorj și Vâlcea.
Ieri, procurori și ofițeri de poliție judiciară din Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Olt, București, Pitești şi Craiova au efectuat 38 de mandate de percheziție domiciliară, în Gorj, Vâlcea și București, în urma cărora 30 de persoane au fost duse la audieri.
La activități au participat și doi polițiști din cadrul AN GARDA SIOCHANA – Irlanda.
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate sumele de 2.245 euro și 3.361 lei, 29 de terminale mobile și 25 de cartele SIM, 13 memory stik-uri, un hard disk, o tabletă și 3 laptopuri, două arme airsoft și 58 de bile metalice, o cantitate de droguri de risc și mare risc, precum și comprimate și fiole din categoria anabolizantelor, 4 grindere și un cântar de mare precizie.
De asemeni, a fost instituită măsura sechestrului asigurător pentrua zece autoturisme și un motociclu. Azi, anchetatorii au cerut arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a celor șase persoane reținute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here