SCANDAL! Mii de salariaţi CEO, cu pumnu-n gură! Dafinoiu (EMC Motru): E valabil pentru toţi!

0
4095

Şeful EMC Motru, Mihai Dafinoiu a INTERZIS angajaţilor din carierele miniere să mai furnizeze publicului imagini cu locul de muncă sau date cu privire la activitatea minieră, folosindu-se de un articol din CCM.

Liderul sindical Nicu Bunoaica este cel care a făcut cunoscută măsura şefului de EMC, spunând că în CCM sunt şi capitole care vizează normativul de personal, nerespectat de şefii CEO.

„Nici pe departe nu ne este interzis să fotografiem ceva. Acel articol vorbeşte despre timpul de lucru, nici pe departe ce spune el. Dafinoiu a trimis adresă la toate subunităţile. Oamenii nici nu au semnat aşa ceva. De asemenea, regulamentul de ordine interioară al CEO nu a fost semnat de niciun om, de niciun muncitor din cariere, doar de lideri de sindicat… Domnule director, dar dumneavoastră ştiţi că avem articole care vizează şi normativele de personal, astea nu se aplică?”, îl întreabă Bunoaica pe şeful EMC.

Nu vrea reporteri în cariere!

Mihai Dafinoiu a comentat: „În CCM şi în Regulamentul CEO  sunt articole pentru muncă, nu să devină reporteri. Toţi oamenii care sunt la lucru, opt ore, sudor, mecanic, electrician, să-şi facă meseria. Eu am mai specificat o dată şefilor de carieră aceste lucruri. Atât am de zis”, a spus şeful EMC Motru. Întrebat câţi angajaţi sunt vizaţi de această măsură, acesta a spus: „Toţi”.

Minerii din patru cariere, în grevă

De aproape două săptămâni, sute de mineri din carierele Lupoaia, Roşiuţa, Tismana II şi, de mâine, alţi 250 de la Jilţ Sud, se află în grevă japoneză, protestând astfel pentru condiţiile de muncă în care ei lucrează. În spaţiul public, angajaţii CEO au transmis mai multe filmuleţe în care arată cum sunt transportaţi la şi de la locul de muncă, arătând praful nociv şi noroaiele până la genunchi, tocmai pentru a sensibiliza conducerea CEO şi în speranţa că astfel, condiţiile de muncă vor fi îmbunătăţite. Efectul a fost, însă, contrar, şefimea din CEO preferând ca realitatea din cariere să fie îngropată.

Selfie la locul de muncă

Prin urmare, pentru a arăta că măsura de a interzice oamenilor din cariere să comunice este aberantă, Nicu Bunoaica a făcut selfie în carieră, trimitând PFS aceaste poze.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here