Scrisoarea lui David, către Condescu. “Numai așa vă puteți salva onoarea și cuvântul dat”

0
53

Directorul firmei Artego, unul dintre acționarii ce riscă executarea silită, după ce au fost dați în judecată de Clubul Pandurii, a trimis o scrisoare deschisă, prin care susține că a virat 300.000 lei clubului, atunci când era în situația de a pierde licențierea, iar în schimbul banilor, entitatea sportivă s-a angajat să renunțe la acțiunile în instanță, lucru ce nu s-a întâmplat. Viorel David cere creditorilor clubului să renunțe la executarea silită împotriva societății Artego. Redăm scrisoarea deschisă, semnată de Viorel David, adresată responsabililor clubului de fotbal.

”Scrisoare deschisă
Către
Adunarea Creditorilor „Pandurii Târgu-Jiu”
Clubul Pandurii Târgu-Jiu, Administrator Juridic Ciobanu Emanoil
Administrator Special Golea Marin, Dl.Condescu Marin

Pentru informarea opiniei Pandurii Târgu-Jiu publice și a iubitorilor fotbalului susţinători ai echipei

Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu-Jiu a acţionat în judecată membrii asociaţi, printre care si ARTEGO, solicitându-le plata angajamentelor (contribuţiilor) financiare pe anii 2013- 2017. Menţionăm că ARTEGO si-a plătit contribuţiile pentru 2013-2015, conform angajamentelor. Pentru anii 2016-2017 principalul finanţator al echipei, CE Oltenia, a anuntat ca nu poate să mai finanţeze echipa. În aceste condiţii, era imposibil ca echipa Pandurii să mai poată primi licenţa. Cu toate acestea, asociaţii au stabilit un buget care să permită licenţierea echipei, urmând ca bugetul sa fie corectat în funcţie de posibilităţile CE Oltenia.

Pentru anul 2016, Artego a plătit contribuţia ca și în anii anteriori(singurul dintre asociaţi care a ajutat echipa). Pentru anul 2017, deoarece echipa a retrogradat în divizia B, s-a făcut un alt angajament (față de începutul anului) prin care Artego nu a mai dorit să cotizeze. Menţionez că, pentru aceasta, s-a desfășurat o Adunare Generala a Acționarilor și este consemnat clar într-un proces verbal.

Chiar și în aceste condiţii, deși administratorul special cunoştea toate acestea, a acţionat în judecată firma ARTEGO fără aprobarea administratorului judiciar cum prevede legea. Ulterior(de frică?), administratorul judiciar a încuviințat trimiterea în judecată a firmei ARTEGO, deşi cunoştea că se face o nedreptate (pentru anul 2017, dânsul a convocat Adunarea Generală, Pandurii retrogradând în divizia B și era obligat de statut să o convoace, iar ARTEGO, în aceste condiţii, nu a angajat nici o sumă, deci nu are nicio datorie).

Cum era și normal, prima instanţă, Tribunalul Gorj, a hotărât să respingă acţiunea față de ARTEGO , deoarece așa cum am arătat si conform raportului de expertiză contabilă judiciară întocmit în cauză, acesta a achitat chiar în plus sume față de cele stabilite prin acordurile financiare .

Având în vedere respingerea acţiunii față de Artego a Tribunalului Gorj și situaţia extrem de dificilă în care se găsea clubul, respectiv starea de insolvență, lipsa totală a mijloacelor financiare pentru susţinerea activității curente și pericolul iminent de intrare în faliment , reprezentanţii clubului si ARTEGO S.A au încheiat un contract de tranzacţie la solicitarea disperată a clubului. Prin această tranzacţie, în schimbul sumei de 300.000 lei, clubul a renunţat la orice pretenţie față de S.C ARTEGO S.A. Reprezentanţii clubului ne-au asigurat, în repetate rânduri, că nu vor ataca hotărârea Tribunalului și nu și-au respectat promisiunea.

Ulterior (după ce au atacat-o la Curtea de Apel Craiova), s-au angajat ca nu vor pune în executare hotărârea în situația în care ne va fi nefavorabilă si, de asemenea, și-au încălcat cuvântul. Tranzacţia s-a încheiat perfect legal, în formă autentică conform Codului Civil și cu respectarea procedurii prevăzute de legea insolventei numărul 85/2014 (Hotărârea Adunării Creditorilor publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvență). Cu toate că nu există niciun motiv de nelegalitate, care să îl îndrepțățească să nu confirme respectiva tranzacţie, judecătorul sindic a procedat exact în acest mod, încălcând acordul de voinţă al tuturor părților implicate (ARTEGO S.A , reprezentaţii clubului, creditori).

Aceasta vădită nedreptate a condus, în cele din urmă, la situaţia actuală în care ARTEGO S.A este obligată, mai întâi de Curtea de Apel Craiova si apoi de înalta Curte de Casaţie si Justiţie, la plata unei sumei nedatorate către club, deşi în decursul multor ani a susţinut si uneori a salvat de la desfiinţare aceasta asociaţie sportiva. Pentru detalii ataşam DUPLICAT- CONTRACT DE TRANZACŢIE.

Acestea fiind spuse, fac apel la Adunarea Creditorilor administratorul special administratorul judiciar, domnul Marin Condescu, în calitate de creditor majoritar, să renunţe la executarea silită a firmei ARTEGO. Menţionez, încă o dată, că Artego a salvat în multe situaţii Pandurii și eu personal am răspuns solicitărilor disperate(uneori) ale domnului Marin Condescu de ajutor. Acum, este rândul dumneavoastră, domnule Marin Condescu, să interveniţi să opriţi executarea ARTEGO. Numai așa va puteti salva onoarea și cuvântul dat față de mine și firma ARTEGO. Numai așa puteți salva onoarea domnului Golea si, mai ales, numai asa puteți salva onoarea domnului administrator special.

Sunt sigur ca o veţi face!

Director General,
Viorel David”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here