Șefii Primăriei Dănești, puși să dea banii înapoi. Și-au mărit ilegal salariile

0
476

Șefii Primăriei Dănești sunt acuzați că și-au mărit ilegal salariile. Un raport al Corpului de control al prefectului arată că de primarul, Mădălin Paliță, viceprimarul Marcel Bîzu și angajații din aparatul de specialitate au beneficiat de lefuri majorate la finalul anului trecut și au fost puși să le dea înapoi. “S-a dispus măsura revocării actelor administrative adoptate nelegal și recuperarea sumelor încasate necuvenit din decembrie 2022 până în prezent”, a declarat Constantin Mischie, de la Corpul de control al prefectului.
Verificările la Primăria Dănești au fost dispuse după ce, la instituția județeană au ajuns numeroase petiții. Corpul de control a descoperit mai multe ilegalități și chiar a sesizat poliția, în cazul unor acte semnate de primar, în perioada în care acesta nu se afla la serviciu. “O altă problemă care a fost confirmată este legată de semnarea unor documente, a unor acte administrative, în perioada în care primarul se afla în concediu medical, în luna mai 2022, acte considerate viciate de legalitate. Am transmis raportul, pentru continuarea cercetărilor, către organul de cercetare penală, în speță IPJ Gorj”, a mai afirmat Constantin Mischie.
Conducerea Primăriei Dănești este acuzată și de încălcarea legislației, la eliberarea unor acte de proprietate, dar și că nu asigură caracterul public al ședințelor de consiliu local, sau că nu a completat documentele care să ateste consumul de combustibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here