Circulație închisă pe podul Olt, care leagă două județe. Se prăbușesc bucăți din laterale

0
288

Circulația pe podul Olt, ce leagă județele Vâlcea și Olt, a fost închisă, începând din această seară, din cauza prăbușirii trotuarelor laterale. Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri Craiova spun că măsura se va menține, până la obținerea unei expertize tehnice, care urmează a fi efectuată și care va stabili dacă traficul pe pod mai este sigur și în ce limite de gabarit. “Pentru siguranța participanților la trafic, a fost luată decizia închiderii circulației rutiere, începând cu data de 21.03.2023, ora 18⁰⁰, pentru toate categoriile de autovehicule pe podul peste Olt de pe DN 67B, între Drăgășani și Poganu. După finalizarea expertizei solicitate de către DRDP Craiova se poate lua o decizie cu privire la categoriile de autovehicule care pot tranzita acest pod sau dacă circulația va rămâne închisă definitiv, până la construirea unui pod nou”, au transmis reprezentanții DRDP Craiova.
Construirea podului nou peste râul Olt a fost inclusă în proiectul de reabilitare a DN 67B, care este blocat, după ce contractul a fost reziliat. Reprezentanții DRDP Craiova spun că vor să scoată separat la licitație lucrarea de realizare a noului pod.
Rutele ocolitoare pentru toate categoriile de autovehicule, în perioada închiderii circulației peste podul OLT sunt:
-DN 67B-DN 64-DJ 678 C – DJ 678-DN 67B Dragasani – Fiscalia – Buciumeni – Câmpu Mare.
-DN 67 B- DN 64- DJ 546G-DJ 546-DN 67 B Dragasani – Strejesti – Mosteni – Poganu (pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here