Senatorul liberal Iordache îl atacă pe procurorul care i-a reținut oamenii de casă, care i-au preluat afacerile

0
553

Senatorul PNL, Ion Iordache, a ieșit cu un atac abject, la adresa procurorului de caz, după ce doi dintre apropiații săi, care se ocupă de afacerea pe care a creat-o, bazată pe contracte cu statul, au fost reținuți. Folosindu-se de poziția de parlamentar, Ion Iordache acuză anchetatorii că nu ar avea dovezi, pentru acuzațiile din dosar. Asta deși senatorul a susținut, în ultimii ani, că nu are nicio legătură cu firma Ydail din Turceni (Gorj), pe care a cedat-o, în acte, către Doru Șandru și Mircea Vărzaru, firmă care are contractele, în majoritate, cu instituții ale statului. Cei doi și partenerul de afaceri Mihai Puiu, din Târgu Jiu, cu care au au câștigat, în asociere, licitația de peste 157 milioane de lei, pentru deszăpezirea și întreținerea drumurilor din județul Gorj, sunt acuzați că au falsificat documentația cu care au câștigat contractul acordat de Consiliul Județean și că au încasat sume pentru utilaje pe care nu le dețineau, în realitate. Senatorul Iordache, recunoscut, încă, drept boss-ul imperiului Ydail, a emis presei, în această după amiază, un atac furibund la adresa anchetatorilor, cu precădere a procurorului care instrumentează dosarul. Afaceristul cu un adevărat imperiu la Turceni, ajuns parlamentar anul trecut, amenință anchetatorii din dosar: “Sunt revoltat de ușurința cu care, funcționari plătiți din bani publici se joacă de-a dumnezeii cu libertatea unor oameni în încercarea de a distruge și ce a mai rămas viu în economia acestui județ.
Ca parlamentar nu pot să nu reacționez când văd că, pentru acuzații fără dovezi și argumente, din voința unui singur om (procurorul), care nu este la prima greșeală, nevinovații ajung să-și demonstreze nevinovăția. Am convingerea că, indiferent de frustrări, sete de răzbunare sau comandă, funcționarul n-ar putea face asemenea abuzuri dacă ar răspunde în fața legii ca orice alt cetățean.
Firmele pe care vor să le închidă sunt printre ultimele rămase în Gorj și printre cei mai mari plătitori de taxe și impozite din județ.
Acuzațiile descrise în comunicatul de presă transmis de Parchet se bazează doar pe supoziții și pe probe fabricate.
După gratii este locul celor care abuzează de funcțiile pe care le dețin distrugând iremediabil viitorul unor oameni și orice șansă de dezvoltare a întregii comunități.
Sper că va veni momentul în care veți plăti pentru aceste abuzuri! Rușine să vă fie!”, este reacția transmisă prin cabinetul parlamentar al lui Ion Iordache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here