Sindicalist, la dezbaterea Legii Pensiilor: ”Dacă va fi tot ca în Comisia de Muncă, va fi foarte rău de noi, de salariații CEO”

0
627

Liderul de sindicat de la Complexul Energetic Oltenia, Manu Tomescu, prezent la dezbaterile pe Legea Pensiilor, a transmis, printr-un live pe pagina de socializare, că varianta actuală a textului îi lasă pe mineri și energeticieni fără mai multe drepturi, obținute prin Legea 197. Deși li s-au dat asigurări că aceasta va fi inclusă în viitoarea lege a pensiilor, amendamentele depuse în acest sens au fost respinse pe bandă rulantă. ”Dacă rămâne legea așa cum a trecut de comisii, pur și simplu ni se taie foarte mult din drepturi. În primul rând, nu ni se mai recunosc condițiile lucrate înainte de 2001, adică se revine la forma inițială, cine a fost pe normale – pe normale, cine a fost pe deosebite – pe deosebite. Deci din 2001, pierdem tot ce am câștigat pe Legea 197 și mai pierdem și pe sistemul de calcul, pentru că ni se calculează pensii mult mai mici”, a spus Manu Tomescu.
Sindicaliștii din Gorj și Dolj, de la Complexul Oltenia, acuză parlamentarii locali că nu i-au susținut în comisiile de specialitate. ”Vreau să vă spun că minerii de subteran au avut toți parlamentarii alături de ei aici, în comisia din Camera Deputaților și și-au rezolvat problema și pe calcul și pe reducerea vârstei de pensionare, pe tot, însă noi nu am avut susținere, din păcate, decât domnul Miruță a fost alături de noi, a încercat să le spună că se creează o discriminare, însă nu am fost luați în seamă”, a mai spus Tomescu.
Mesajul complet al liderului de sindicat poate fi urmărit aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here