Statutul PNL, falsificat în favoarea liderului condamnat

0
729

Conducerea liberalilor gorjeni a falsificat statutul noului partid, pentru a-l proteja pe liderul Dian Popescu. Actul a fost contrafăcut, din el fiind șterse pasajele care stabilesc condițiile de pierdere a calității de membru, la care se încadrează și președintele filialei. Statutul, din care au fost șterse mai multe alineate, pentru a-l scoate „apt” pe Dian Popescu, a fost trimis pe mail, mai multor membri ai vechiului PNL, de secretariatul partidului. Dian Popescu și-a pierdut calitatea de membru al PNL, din cauza unei condamnări. Statutul noului PNL impune suspendarea de drept a persoanelor care suferă condamnări penale (art.22, al 4).

https://presafarastapani.ro/wp-content/uploads/2014/12/statut-pnl.png

Senatorul Dian Popescu a fost condamnat, în 27 noiembrie a.c., de Înalta Curte de Casație și Justiție, la cinci luni de închisoare cu suspendare, pentru o lucrare din bani publici, pe care a obținut-o firma pe care o avea împreună cu fratele său, condamnat și el. Infracțiunea: complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.
Din varianta ajustată de secretariatul vechiului PNL și trimisă membrilor din Biroul Politic Județean, a fost șters alineatul 4, care-l scoate pe Dian Popescu pe tușa partidului. Numai că cei care au falsificat statutul au uitat să șteargă și numărul alineatului, al cărui conținut l-au scos. Din varianta “revizuită” au fost șterse alte trei alienate (5, 6 și 7), pentru a se ajunge la următorul articol.

https://presafarastapani.ro/wp-content/uploads/2014/12/statut-falsificat.png

Liderul liberal Dian Popescu și susținătorii care au încercat să-l protejeze au susținut că statutul prevede suspendarea, doar în cazul unei hotărâri definitive, confundând în mod voit situația descrisă, cu articolele din statut care se referă la excluderea și radierea din partid (măsuri aplicabile în urma unei hotărâri definitive de condamnare). Președintele filialei nu este singurul suspendat de drept, conform statutului, dar care să fie tolerat în partid și într-o funcție de conducere. Partenerul de dosar penal al lui Dian Popescu, Florin Pavel, și el condamnat (la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu), este membru în Biroul Politic Județean.
Mizeria din filiala de la Gorj a fost acoperită și de unii lideri de la centru, deoarece în aceeași situație de ilegalitate sunt și alți membri ai partidului.

https://presafarastapani.ro/wp-content/uploads/2014/12/statut.png

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here