Târgu Jiul iese din scenariul roșu. Ce măsuri rămân obligatorii

0
974

Municipiul Târgu Jiu iese din scenariul roșu. Incidența a scăzut sub 3 cazuri la mia de locuitori. Comitetul pentru Situații de Urgență, constituit la nivelul județului Gorj, a aprobat o hotărâre, azi, de ridicare a unora dintre restricții. „Municipiul Târgu Jiu va intra de mâine în scenariul galben, după ce rata de infectare a scăzut sub 3 la 1.000 de locuitori. Astăzi se înregistrează un indice de infectare, la nivelul municipiului Târgu Jiu, de 2,71, cu 256 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile. Hotărârea a fost adoptată astăzi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj. Aceeași măsură a fost stabilită și pentru localitățile Ciuperceni și Novaci”, a anunțat prefectul Corneliu Răducan Morega.

În scenariul galben, se aplică următoarele măsuri:
– Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor
– Se permite activitatea cu publicul a restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
– Măsurile prevăzute la pct. 1 și 2 se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent;
– Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
– Se permite organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.
– Se interzice organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here