VIDEO/ Cabana prietenului lui Băsescu, mistuită în incendiu. Un turist, la spital cu arsuri

0
778

Complexul turistic de la Câmpul lui Neag, ce aparține omului de afaceri Ion Firiza, din Târgu Jiu, cunoscut la amic al lui Traian Băsescu, a fost distrus, noaptea trecută, de un incendiu. Flăcările au mistuit cabana nou renovată Cheile Buții, care era construită din lemn. Patru turiști, cazați peste noapte, au reușit să iasă la timp, o persoană fiind dusă la spital, deoarece a suferit arsuri pe mâini și picioare. Pompierii nu au mai putut salva nimic din imobil, deoarece apelul la 112 a fost dat târziu, pentru că zona este una fără acoperire la rețelele de telefonie. Și apa a fost o problemă, pompierii fiind nevoiți să alimenteze de la cinci kilometri distanță, unde se afla cel mai apropiat hidrant.
„La ora 03:16, în noaptea de 28 spre 29 iunie, a fost anunţat la serviciul 112 un incendiu la cabana Cheile Buţii din localitatea Câmpul lui Neag. 20 de pompieri militari, cu 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, s-au deplasat la faţa locului unde incendiul se manifesta generalizat pe toată suprafaţa cabanei. Patru persoane cazate în acel moment s-au autoevacuat, o victimă fiind transportată la spitalul din Lupeni cu o maşină proprietate personală, cu arsuri la membrele inferioare şi superioare. Din cauza zonei izolate, fără semnal telefonic, incendiul a fost anunţat din păcate mult mai târziu. A ars cabana pe o suprafaţă de 500 de mp, cauza probabilă fiind un scurt circuit electric. Acţiunea de stingere a fost îngreunată de cantitatea de material lemnos din construcţia cabanei precum şi de lipsa apei cu presiune din zona, cel mai apropiat hidrant fiind la 5 km distanţă de focar, pompierii militari reuşind să alimenteze cu apă autospecialele din lacul din apropiere”, se arată într-un comunicat al ISU Hunedoara.
La Cheile Buții, afaceristul Ion Firiza a organizat nunta fiicei, la care a participat și Traian Băsescu, în perioada în care era președinte. Acesta a fost însoțit, la evenimentul prietenului afacerist, de soție și de fiica Elena. Firiza mai deține un restaurant cu specific rustic, Hanul Domnesc și o pensiune cu restaurant și terasă, Antique, vis-a-vis de parcul central din Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here