VIDEO/ Utilaj închiriat de Complexul Oltenia, folosit pe terenul unui lider PNL

0
3004

Un utilaj închiriat și aflat la dispoziția Carierei Tismala I, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a fost dus pe tarlaua unui lider PNL, afacerist pe bani publici, ca să-i amenajeze un teren de agrement, deoarece în week-end a avut paranghelie.

Un autogreder aflat la dispoziția Complexului Energetic Oltenia (CEO) a lucrat două zile pe moșia liderului PNL Drăguțești, Cristian Nicolae Crăc. Utilajul este închiriat de compania minieră de la firma afaceristului Nicolae Sarcină și deservește Cariera Tismana I, fiind folosit pentru a amenaja drumuri e acces, până la punctele de lucru ale minerilor. Vineri, în timpul raportului de dimineață, reprezentanții minerilor au cerut șefilor, să fie refăcute drumurile din carieră, însă răspunsul i-a nedumerit: „utilajul are altă treabă, până luni”. Autogrederul era plecat de joi, pe tarlaua lui Crăc, din satul Tâlvești, unde a amenajat un spațiu de agrement, cu teren de fotbal. Timp de două zile, utilajul cerut de mineri a nivelat și a tasat terenul. Deși vineri dimineață, angajații au cerut intervenția autogrederului, pentru refacerea drumurilor, în urma ploilor de săptămâna trecută, conducerea unității spune că nu avea nevoie de utilaj.”L-au luat ăștia, dar a lucrat la noi. Dar pe două zile l-au luat că au avut o lucrare pe nu știu unde. Eu am fost de acord, că nu am avut treabă cu el. Mie mi-a zis că-l ia, că au o lucrare la privat. Și le taxează pe unde le ies lor bani”, a declarat Gheorghe Pătruț, șeful Carierei Tismana I. Utilajele ce fac obiectul contractelor cu Complexul Energetic Oltenia sunt plătite inclusiv pentru perioada în care nu funcționează, dar se află la dispoziția companiei. Grederul ajuns la liderul PNL este închiariat de la TP SUD, firmă a miliardarului Nicu Sarcină.
Petrecere ilegală, pe terenul amenajat la marginea pădurii
Duminică, afaceristul care vrea să se facă primar a organizat o petrecere ilegală, cu câteva zeci de participanți, pe terenul amenajat cu utilajul plecat din carieră, „în excursie”. Aflat la marginea pădurii din satul Tâlvești, locul folosit pentru paranghelia în aer liber este ferit de ochii lumii, așa că afaceristul Crăc și-a adus acolo mai multe cunoștințe, atât din localitate, cât și din Rovinari, oraș condus de cumnatul lui, Robert Filip, unul dintre cei mai bogați primari din Gorj, cel care l-a și băgat, de fapt, în politică și care îl sprijină pentru a pune mâna pe primăria comunei de lângă Tg Jiu. Cristian Crăc s-a lăudat cu petrecerea, chiar și pe rețelele de socializare, unde a postat o înregistrare.

Crăc este președintele PNL Drăguțești și candidat la primăria din localitate. Politicianul, împins în funcție de primarul din Rovinari, robert Filip, care îi este cumnat, are afaceri pe bani publici, cu primării din Gorj. Afaceristul a recunoscut că a făcut turism electoral și că angajează oameni în primăria condusă de cumnat, înregistrare pe care presafarastapani.ro a prezentat-o aici: https://presafarastapani.ro/audio-un-lider-pnl-spune-cum-face-angajari-politice-si-turism-electoral/.
Imagini cu utilajul din carieră, surprins în timp ce presta pe terenul afaceristului politician, puteți urmări aici:

Așteptăm un punct de vedere al conducerii Complexului Energetic Oltenia, referitor la modul în care utilajul contractat de companie a fost dus la lucru pe o proprietate privată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here