VIDEO/ Fost manager al spitalului: „Doamnă, să știți că eu am clacat psihic!”

0
2368

Managerul Spitalului Județean Tg Jiu, care și-a dat demisia în urmă cu două luni, a dat în judecată Consiliul Județean, ca să-l repună pe funcție. Gigel Capotă susține că postul de manager îi aparține și că a fost obligat de liderii PSD, să semneze un acord, prin care renunța la scaun, ca jurnaliștii să nu mai scrie negativ, deoarece se considera că este afectată campania candidatului Viorica Dăncilă. Consideră actul semnat, o cacealma.

Fostul manager al Spitalului Județean din Târgu Jiu a fost prezent, joi, la Tribunalul Gorj, unde se judecă acțiunea prin care a cerut anularea schimbării din funcție. Gigel Capotă susține că este încă manager, dar că, în același timp, este și director financiar, iar aceleași posturi sunt ocupate și de actualul interimar, Vienescu. În urmă cu două luni, Capotă a semnat un acord, prin care accepta încheierea contractului de management, înainte de termen. Conducerea Consiliului Județean, care i-a cerut demisia, l-a numit director financiar, iar pe ocupantul acestei funcții l-a pus manager interimar, făcând, practic, o rocadă. Capotă a intrat în concediu, dar s-a întors după o săptămână, cu o declarație dată la notar, prin care retracta acordul de încetare a mandatului și susținea că este încă manager. Demisionarul răzgândac a acuzat liderii PSD, în speță pe președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu și pe șeful organizației județene de partid, Mihai Weber, că au făcut presiuni asupra lui, să semneze renunțarea ma mandat. Fostul manager spune că totul a fost făcut pentru a închide gura jurnaliștilor care au avut o atitudine critică. Gigel Capotă consideră episodul, petrecut în biroul șefului Consiliului Județean, o cacealma, iar actele semnate, ca fiind nelegale.

“Eu am poziție de manager și am și o dispoziție de director financiar interimar. Nu pot să vă spun prin ce am trecut atunci. Am fost chemat de către dl Cosmin Popescu, la Consiliul Județean, ca să stăm discutăm anumite probleme și acolo am fost așteptat de dl Popescu și dl Weber. Și nu vă povestesc ce discuții au fost … Esența era că se apropia vizita doamnei candidat la președinția României (Viorica Dăncilă – n.r.) și ca să-l facă pe Narcis Daju și pe Claudiu Matei și pe dv (Irina Stoian – n.r) să tăceți. Doamnă, să știți că eu am clacat psihic atunci”, a declarat Gigel Capotă, care a lăsat să se înțeleagă că discuția ce a dus la demisie lăsa loc de întors. Fostul manager a înțeles că poate reveni pe post. „Din moment ce nu respecți legea, e o cacealma”, a mai spus Capotă.

Judecarea procesului a fost amânată, pentru data de 30 decembrie, după ce fiecare dintre părți a depus înscrisuri. Pentru următorul termen, a fost citat și actualul manager interimar, Dumitru Vienescu, în calitate de pârât, una din solicitările lui capotă fiind de anumare a deciziei de numire în funcție a succesorului său.

Declarația dată de Gigel Capotă, la ieșirea din sala de judecată, cu acuzele la adresa liderilor PSD, pe care îi găsește vinovați de pierderea funcției de manager al spitalului, o puteți urmări aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here