Ziua protestelor. Grevă la Casa de Pensii, proteste la alte 3 instituții

2
294

Angajații mai multor instituții au protestat, azi, în Gorj. Funcționarii de la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM), Casa Județeană de Pensii (CJP), Direcția de Sănătate Publică (DSP). Și angajații societății Minprest au protestat, miercuri.
Angajații Casei Județene de Pensii Gorj au făcut proteste spontane, în ultima săptămână, care au culminat, în această dimineață, cu întreruperea lucrului, între orele 8:00 și 10:00. ”Solicităm o evaluare justă a salariilor noastre în conformitate cu efortul depus, si dorim incadrarea personalului la salarii corespunzator colegilor din alte institutii de stat, avand in vedere apartenenta la aceeasi familie ocupationala de functii bugetare „administrație”, conform Legii 153/2017. Cerem asigurarea unui mediu de lucru sănătos și sigur, precum și resurse suficiente pentru a ne desfășura activitatea în mod eficient”, se arată într-un comunicat de presă, emis de angajații Case Județene de Pensii Gorj.
Angajații instituției s-au plâns, în ultima perioadă, de volumul de lucru foarte mare, odată cu aplicarea legilor care dau posibilitatea angajaților din minerit și energie să se pensioneze mai devreme. Dosarele au început să se înmulțească, la cererile de pensionare adăugându-se și solicitările de recalculare a unor pensii.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here