Iordache – abonatul la contracte cu statul, care s-a făcut „fată mare”

0
3714

După ce a ieșit, în acte, din imperiul Ydail, Ion Iordache vorbește, cu nesimțire, despre interesele altora. Fostul primar din Turceni, care și-a cedat firma unei rude, după ce a fost prins incompatibil, face pe „lupul moralist” și joacă un teatru prost în fața presei. La alegerile PSD, din week-end, consilierii de imagine ai lui Iordache i-au făcut un discurs, pe care nu a fost în stare nici să-l citească. 

„Tatăl” uneia dintre firmele cu cele mai mari contracte cu statul, în județul Gorj, Ion Iordache, se dă imaculat, în apropierea campaniei electorale. După ce, ani de-a rândul, societatea Ydail, pe care a dat-o unor rude, a încasat sume de la Complexul Energetic Oltenia, dar și de la bugetul de stat, fostul primar de Turceni, cu vise în Parlament, face pe moralul și își critică partenerii politici, care l-au ajutat să prospere. Fostul (în acte) patron al firmei ce are contracte cu Complexul Oltenia și efectuează toate lucrările de drumuri județene din Gorj a fost pus într-o situație penibilă, când s-a împotmolit, chiar la începutul discursului, pe care, din cauza emoțiilor, nu a mai putut nici măcar să-l citească. „Îi rugăm să pună și dumnealor pe primul loc interesele gorjenilor și apoi interesele partidului, la fel cum și noi vom face, indiferent de riscuri”, a îngăimat Iordache, sacadat, ca un școlar semialfabetizat.

Consilieri, atenție la pantalonii plătitorului!

Liderul interimar al ALDE Gorj, venit nu de mult din orășelul minier, de fapt o așezare de la țară, a recunoscut, atunci când i s-a dat cuvântul, că nu a mai fost niciodată în fața a 500 de oameni (delegații la alegerile PSD). „Voi încerca să citesc de pe o hârtiuță, pentru că nu știu să mai spun nimic”, a încercat să se scuze Ion Iordache, care a repetat de două ori aceeași idee: liderii PSD să se intereseze mai mult de oameni.

Ion Iordache vrea să afișeze, de câteva luni, în ieșirile publice, o aură angelică, de entitate care nu știe ce sunt interesele și vrea să rezolve problemele oamenilor. Fost primar la Turceni, Iordache a uitat, probabil, că fost declarat incompatibil, de Agenția Națională de Integritate, pentru că, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Turceni a încheiat contracte cu societăți la care era asociat sau administrator.

Iordache a uitat să plece de la Ydail

Același Iordache a cedat, în acte, firma care l-a îmbogățit, Ydail Construct, unui fost angajat, care-i era și rudă. Cu sau fără politician în acte, firma Ydail a fost și este asimilată lui Ion Iordache, cel care are chiar și pe pagina personală de socializare, imaginea imperiului construit, bineînțeles, din bani cinstiți. În sediul cu care se fălește și pe rețelele de socializare, fostul patron ocupă, încă, cel mai mare birou și este recunoscut ca șef.

Societatea a fost și este mufată la conducta ce pompează bani publici, de la stat. Ydail Construct a obținut numeroase contracte cu Complexul Energetic Oltenia și cu primării din județ. În urma unor astfel de contracte, nouă foști și actuali primari, dar și administratorul societății au fost reținuți și ulterior trimiși în judecată. Edilii au fost acuzați că au primit șpagă de la reprezentantul firmei înființate de Ion Iordache, pentru a-i acorda contracte de lucrări, în localitățile pe care le administrau, în timpul perchezițiilor, anchetatorii găsind și o agendă, cu nume de primari și sume de bani. Nici lucrările pe care societatea le-a făcut la CEO nu au trecut fără incidente, presa relatând că anchetatorii fac verificări, dacă, la lucrările de supraînălțare a unui compartiment de zgură și cenușă, au fost folosite țevi noi, sau unele vechi, luate de la o altă unitate a companiei.

Ydail, monopol pe drumurile județene

Firma Ydail Construct a câștigat, alături de alte două societăți private, în 2016, licitația de 35 milioane de euro, pentru întreținerea drumurilor județene. Contractul a pus pe butuci Întreprinderea de Drumuri și Poduri (IDP), cu unic acționar Consiliul Județean. La data respectivă, cumnatul lui Ion Iordache era membru în Consiliul de Administrație al IDP, iar soția acestuia presta ca și contabilă, pentru firma Ydail. În ultimii ani, societatea din Turceni a obținut contracte de milioane de euro, pentru reabilități sau modernizări de drumuri în Gorj.

Ion Iordache a reușit să obțină funcția de președinte interimar la ALDE Gorj, în urmă cu câteva luni și speră să ajungă în Parlamentul României. Politicianul neagă orice legătură cu cele de mai sus, ba mai mult, se dă „fată mare”. În discursul susținut la alegerile PSD, la care a fost invitat, Iordache a încercat să-și certe partenerii politici. Cică roagă pesediștii să pună pe primul loc interesele gorjenilor, că așa o să facă și ei, de la ALDE. Despre imperiul Ydail, fără Ion Iordache în acte, VA URMA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here