Lider PSD: ALDE e un pechinez, PSD, un ciobănesc mioritic

0
657

Liderii ALDE sunt asemănați cu niște pechinezi. Comparația o face vicepreședintele PSD Gorj, Mihai Prunariu, care răspunde, astfel, atacurilor concertate ale noului lider, Ion Iordache. Acesta din urmă, pus președinte interimar al organizației de la Gorj a ALDE, a făcut, în ultimele luni, mai multe declarații, prin care a lovit în partenerii de alianță, de la PSD Gorj. În ultima apariție publică, Iordache a afirmat că partidul pe care îl reprezintă nu vrea să fie asociat cu PSD. În replică, vicepreședintele social-democraților, Mihai Prunariu, i-a făcut „pechinezi”, pe reprezentanții ALDE. Liderul PSD a postat, pe pagina de socializare, fotografii cu un pechinez, pe care scrie ALDE Gorj și un dulău, marcat drept PSD. Prunariu a declarat, ulterior, că dimensiunile celor două animale reprezintă, de fapt, procentele obținute la alegeri, de cele două partide. „În ultimul timp, există o încrâncenare, așa, mai mult din partea partenerilor noștri de la ALDE, de a ne ataca și de a ne explica, cum se face politica în Gorj, mai ales dl Ion Iordache. Vorbind de procente, că așa ne măsurăm forțele, pechinezii sunt cei de la ALDE, iar ciobănescul mioritic, PSD Gorj”, a spus liderul PSD.

Reacția lui Prunariu vine după o alta, a unui membru PSD, Gabriel Giorgi, care le-a reproșat liderilor ALDE, că au intrat în Parlament, împinși de la spate de membrii PSD, obligați, în campania electorală, să „tragă” și pentru partenerii politici. 

„Să ne vedem lungul nasului”

Mihai Prunariu spune că a ironizat atitudinea liderului ALDE, Ion Iordache, care se consideră, brusc, analist politic. În același timp, pesedistul îl acuză de șeful ALDE că își urmărește doar interesele personale. „E greu să te pui cu un ciobănesc mioritic, tu fiind un pechinez. Și ar trebui să colaborăm, păstrând totuși proporțiile. Adică proporția între 8% și 45% e, totuși, o proporție mare, ca să nu mai vorbim de nivelul județului Gorj, unde la alegerile parlamentare, diferența e covârșitoare, în 57% și 6%. Și ar trebui, totuși, să ne vedem lungul nasului. Domnul actual lider interimar al ALDE pozează într-un fel de Mesia al politicii gorjene, în sensul că ne învață pe toți cum să facem politică și vede politica, așa, în funcție de cum are interes. Adică, acolo unde are interese, face alianțe sau respectă alianța cu PSD-ul, acolo unde nu mai are interese, n-o mai respectă. Lecțiile astea, pe care le dă la toată lumea, nu le primim”, a mai spus Prunariu.

Ion Iordache a fost la un pas de a ajunge pe listele PSD, pentru alegerile parlamentare, în urma unor negocieri cu fostul baron, Ion Călinoiu, dar a rămas pe dinafară, deoarece alți lideri ai partidului nu au acceptat „importul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here