Polivalenta, cu acoperișul deschis patru zile, în plină iarnă. Nu au știut să-l închidă

0
753

Acoperișul Sălii Sporturilor din Târgu Jiu a rămas deschis, timp de patru zile, în plină iarnă. Motivul este unul de hilar: sistemul anti-incendiu s-a declanșat și a deschis trapele pentru evacuarea fumului, iar angajații nu au știut să le închidă.

Sistemul de evacuare s-a declanșat vineri după amiază, când în Polivalenta de la Târgu Jiu s-a desfășurat un meci de baschet. Cele opt geamuri imense au sărit în exterior și așa au rămas, până marți. Constructorul, firma Primacons Grup, din județul Olt, nu s-a grăbit să remedieze problema, deși, la cea mai mică ploaie sau ninsoare, precipitațiile ar fi inundat sala. Reprezentanții Direcției care administrează sala spun că situația se poate repeta, iar singurii care pot interveni să închidă trapele de pe acoperiș sunt cei de la firma constructor. SC Primacons, administrată de un apropiat al fostului șef al SRI Gorj, a câștigat două milioane de euro, pentru lucrările la polivalenta de la Târgu Jiu. „S-au declanșat trapele de evacuare fum și căldură și au rămas deschise până marți, când firma constructor a venit. Evenimentul s-a întâmplat vineri, noi am luat legătura cu firma, până s-au mișcat, firma este din Slatina, abia ieri au reușit să urce. Deocamdată, noi nu avem personal calificat pentru lucrul la înălțime. De fiecare dată când se va întâmpla, până vom avea un personal specializat, firma constructor se va ocupa de închiderea lor”, a declarat Mircea Călinoiu, administratorul Sălii Sporturilor.

Polivalenta a fost inaugurată în această vară, după lucrări de modernizare și extindere. La scurt timp de la inaugurare, au apărut, însă, problemele. Prin acoperiș a început să plouă, iar în încăperea în care se află centrala s-a infiltrat apa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here