Primar PSD, în concubinaj cu ALDE

0
500

Un primar PSD a trecut la ALDE, deși alianța între cele două formațiuni prevede obligația de a nu-și fura membrii. Ion Mischie, din comuna Telești, și-a anunțat plecarea la ALDE, într-o conferință de presă, dar a declarat, în același timp, că nu și-a depus demisia din PSD.

Primarul PSD din comuna gorjeană Telești a trecut la ALDE, deși păstrează actele cu social-democrații. Ion Mischie s-a afișat public, azi, la brațul liderilor ALDE, motivându-și concubinajul, prin faptul că nu se mai regăsea în partidul ce l-a scos primar. Încercând să definească incompatibilitatea, primarul PSD, care a recunoscut relația cu ALDE, spune că și-a trădat partidul, pentru că intrase în conflict cu fostul edil, care îi este și consilier personal. “Ce m-a determinat să plec de la PSD, consider că nu m-am regăsit în PSD și am decis să vin la ALDE, alături de domnul președinte, că ne cunoaștem, cum a spus și dumnealui, cu mulți ani în urmă […] În ultima perioadă, nu m-am mai înțeles cu fostul primar și m-am hotărât să plec din PSD”, a spus Ion Mischie.

Adio, dar rămân cu tine!

Primarul Mischie spune că a făcut pasul spre ALDE, cu care este în tandrețuri de ceva vreme, dar că a rămas membru al PSD. “Nu mi-am depus nicio demisie”, a confirmat edilul din Telești, care a recunoscut concubinajul politic. În cazul în care se înscria în alt partid, acesta ar fi pierdut mandatul de primar, așa că așteaptă să fie exclus, de conducerea PSD. Liderii ALDE, care azi l-au scos pe primarul Mischie, ca pe un trofeu și l-au expus în conferința de presă, s-au asigurat că acesta nu își pierde mandatul: “Nu poate să piardă mandatul, decât dacă dumnealui își dă demisia. Deocamdată a fost ales ca și persoană, chiar dacă a fost pe listele unui partid. Acum, PSD-ul are dreptul să-i retragă sprijinul, dar asta nu înseamnă că își pierde mandatul, conform legii”, a sărit Ion Iordace, în ajutorul primarului. Liderii ALDE spun că nu consideră că atragerea unor membri PSD, în partid, este un atac la formațiunea parteneră, deoarece și PSD-ul a acceptat adeziunea unui membru marcant al ALDE, parlamentarul Scarlat Iriza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here