A așteptat salvarea cinci ore

0
1147

Un bătrân care a suferit un atac cerebral a fost lăsat să aștepte salvarea, aproape jumătate de zi, pentru a-l transporta de la Târgu Jiu, la Craiova. Conducerea Serviciului de Ambulanță Gorj dă vina pe numărul mic de medici. Doar două echipaje aveau în componență, ieri, un medic, pentru cazurile grave. Celelalte includ doar asistenți.

Familia unui bătrân, din Alimpești, care a suferit un atac cerebral, ieri de dimineață, acuză reprezentanții Serviciului de Ambulanță, că au întârziat nejustificat de mult, pentru a-l prelua pe pacient, care trebuia transferat la Craiova. Bătrânul fusese dus, inițial, de salvarea care l-a luat, la spitalul din Novaci, iar de aici, trimis la Târgu Jiu. Medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe au decis transferul la spitalul din Craiova, însă ambulanța solicitată nu mai apărea. Rudele bărbatului acuză „Dimineața l-a luat o salvare, la ora 7.00, a ajuns la Târgu Jiu în jurul orei 13.00, ne-au plimbat între spitale și am așteptat cinci ore, până a s-a găsit o ambulanță”, spune ginerele victimei.

Echipaje doar cu asistent

Conducerea Serviciului de Ambulanță Gorj recunoaște întârzierea în preluarea pacientului, ce trebuia transferat, însă dă vina pe numărul insuficient de medici, care trebuie să facă parte din echipajele ce intervin la cazurile grave. Miercuri, doar două echipaje aveau în componență medici, celelalte fiind formate cu asistenți. „Pe tura de zi, a rămas o singură ambulanță cu medic, pentru că cealaltă ambulanță a fost dirijată la un transfer la București. Cea care a rămas la Târgu Jiu a intervenit la trei cazuri, inclusiv la pacientul adus de la Novaci la Târgu Jiu. După ce a fost predat în UPU, a fost preluată o pacientă și dusă la Spitalul 700, pentru un tomograf. În timp ce era la analize, s-a întâmplat că pacienta a decedat, iar ambulanța a rămas blocată, pentru că a fost nevoie de manevre de resuscitare. Nu a avut posibilitatea unei alte ambulanțe cu medic”, a declarat Constantin Mitroi, managerul Serviciului Județean de Amblanță Gorj. Bătrânul a fost preluat și transferat la Craiova, după cinci ore de așteptare, când salvarea s-a eliberat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here