85 de ani de la inaugurarea Ansamblului Constantin Brâncuși

0
395

Muzeul Național „Constantin Brâncuși”  organizează o serie de evenimente, miercuri, 25 octombrie, pentru a marca împlinirea a 85 de ani de la inaugurarea Ansamblului sculptural realizat de Constantin Brâncuși, la Târgu Jiu.

Manifestările cultural-artistice vor debuta la ora 18,30 cu vernisajul expoziției intercontinentale ” Impresii culturale”, ce cuprinde lucrări de artă plastică semnate de 100 de artiști din 100 de țări și 6 continente. Expoziția este curatoriată de Ștefan Balog, artist plastic, președintele Fundației „Inter-Art” Aiud .

La ora 19,00, în sala de la demisol, va fi vernisată expoziția de sculptură „Ipostaze” a sculptorului Gheorghe Munteanu.

Seara se va încheia cu un „art happening”, intitulat „Genesis”, care va debuta la ora 19,30 și are ca protagoniști pe sculptorul Ștefan Balog și muzicianul Sergiu Corbu Boldor. Coregrafia momentului aparține Grupului de actori „Skepsis”.

Evenimentele se desfășoară în parteneriat cu Fundația „Inter-Art” Aiud, Uniunea Ucrainenilor din România,
Primăria Municipiului Aiud, Centrul Multicultural “Liviu Rebreanu” Aiud, sub egida Ministerului Culturii și sunt coordonate de Denisa Șuță și Zuzu Caratănase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here