Aceasta e DECLARAȚIA, fără care nu mai poți pleca de acasă. Descarc-o de AICI! De mâine, ești obligat să o prezinți poliției

0
2894

Dacă aveți probleme de rezolvat, începând de luni, 23 martie, trebuie să aveți la voi o declarație pe proprie răspundere, în care specificați motivul deplasării. Poliția, Jandarmeria sau Poliția Locală vă poate opri și întoarce din loc, dacă nu o prezentați, împreună cu actul de identitate. 

Prin ordonanța militară, dată în 21 martie, pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19, se impune justificarea fiecărei deplasări pe care o facem. Fie că mergem la serviciu, la medic sau să ne plimbăm animalele de companie, este obligatorie prezentarea unei declarații pe proprie răspundere, în care să specificăm motivul pentru care ieșim pe stradă. Acest document devine obligatoriu de luni, 23 martie, începând cu ora 22.00. Declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”).

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale, la momentul legitimării persoanei.

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei”, se arată în comunicarea reprezentanților Comitetului pentru Situații de Urgență. Modelul de declarație, pe care trebuie să o aveți la voi, când ieșiți din case, în intervalul 22:00 – 6:00, poate fi descărcat de aici:

MODEL Declaratie pe proprie raspundere OM2

Modelul de declarație poate fi descărcat și de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlaltor instituții cu atribuții în domeniu. Aceasta este obligatorie, pentru deplasările efectuate în intervalul orar 22:00 – 6:00 și este impusă de Ordonanța Militară nr 2/21.03.2020, care, la articolul 5, prevede condițiile. 

„Art. 5. – (1) În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.

(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here