Agenți de securitate, prinși băuți la serviciu. Ce le-au făcut polițiștii

0
430
Security man standing back beside stairs

Doi agenți, ai unor firme private de securitate, au fost prinși băuți, în timpul programului. Firmele de pază și protecție din județul Gorj au fost verificate, în ultima săptămână, de reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Gorj. În urma controalelor, au fost date 63 de amenzi, în sumă de 46.500 de lei. „Polițiștii au verificat peste 260 de agenți de securitate, urmărindu-se modul în care aceștia cunosc și respectă îndatoririle ce le revin, având în vedere că sunt direct răspunzători pentru paza și integritatea obiectivelor, bunurilor și valorilor încredințate. Totodată, polițiștii au efectuat testări cu aparatul etilotest, constatând că doi agenți de securitate se află sub influența băuturilor alcoolice, în urma testărilor rezultând concentrații de 0,86 și 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, s-a verificat dacă societățile de pază specializate respectă timpii legali de intervenție în cazul unei alarme, la obiectivele conectate la un dispecerat de monitorizare și intervenție, ocazie cu care s-au constatat nereguli și au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, deoarece agenții de intervenție nu purtau asupra lor mijloacele specifice de apărare.

Polițiștii au mai verificat dacă există plan de pază avizat, dacă se respectă consemnul general și particular, folosirea personalului de pază calificat și atestat, folosirea și înregistrarea documentelor și registrelor specifice, dotarea personalului de pază cu uniformă și mijloace de autoapărare, constatându-se că trei șefi de obiectiv și doi șefi de tură nu și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu, în consecință fiind sancționați contravențional”, au comunicat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.

Polițiștii au amendat și reprezentanții a două societăți comerciale, din Târgu Jiu, cu obiect de activitate comercializarea de bijuterii. Aceștia au fost sancționați cu 10.000 de lei, pentru neimplementarea măsurilor de securitate, prevăzute în analiza de risc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here