Amenda dată DSP, după moartea directorului Dobrin, a fost anulată de instanță

0
482

Scandalul dintre Inspectoratul de Muncă și Direcția de Sănătate Publică, izbucnit după decesul șefului Sanepid, Adrian Dobrin, mort după ce ventilatorul din ambulanța ce-l transporta la București s-a defectat, a fost soluționat de instanța de judecată. Magistrații au anulat una din amenzile aplicate de inspectorii de muncă, acuzați de cei de la DSP de abuzuri.

Inspectorii ITM au amendat DSP cu 10.000 lei, pe motiv că nu a luat măsurile de dispuse în urma unui control și nu a anunțat decesul angajatului. Conducerea DSP a motivat că fostul director Dobrin aunțase că își ia o zi liberă și nu semnase condica, în ziua respectivă, deși se deplasase la Spitalul Târgu Cărbunești, când i s-a făcut rău.

Între șefii celor două instituții, ITM și DSP, a izbucnit un scandal. Inspectorii de sănătate publică au formulat chiar plângere de sechestrare, după ce echipa care a mers în control la sediul ITM a fost blocată într-un birou și i s-a luat ștampila.

Prima instanță a anulat amenda aplicată de ITM. „Admite plângerea. Anulează procesul verbal de contestare a contravenției seria GJ nr 00015322/26.03.2021 și exonerează petenta de sancțiunea aplicată. Ia act că petentul nu solicită cheltuieli de judecată”, este decizia Judecătoriei Târgu Jiu, dată joi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here