Angajată „la negru”, în Spitalul de Urgență Tg Jiu. Date personale, accesate ilegal. Poliția doarme

0
4107

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și poliția au încercat să mușamalizeze un caz grav, în care o persoană fără nicio calitate a muncit „la negru”, într-un cabinet al ambulatoriului de specialitate. Asistenta de conjunctură a accesat sistemul care gestionează cardurile naționale de sănătate ale pacienților, folosind parola titularei aflate în concediu. 

Neregulile descoperite de mai multe instituții de control, la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, nu se opresc. Managerul demis, cu acordul lui, a încercat să ascundă un fapt de natură penală: o „doamnă” a fost lăsată să facă pe asistenta, la Cabinetul de Diabet din ambulatoriul spitalului, deși nu avea nicio formă contractuală, cu instituția publică. Femeia a fost adusă de la un cabinet privat, ca să facă munca asistentei titulare, care făcuse cerere de concediu, pentru săptămână în curs. Asistenta fără forme legale a fost „asigurată” de la cabinetul propriu, al doctoriței Lucreția Pârcălăboiu. În data de 5 noiembrie, marți, jurnaliștii au mers la cabinetul din instituția de stat, unde tânăra Andreea stătea în fața calculatorului, în care sunt introduse datele cu caracter personal, ale pacienților. De la respectivul calculator a fost accesat sistemul național de carduri de sănătate, folosindu-se parola titularului cabinetului.

Aflând că jurnaliștii sunt la cabinetul în care o persoană fără nicio calitate presta muncă în instituția de sănătate publică, având acces la datele cu caracter personal, managerul Gigel Capotă și „cățelușul” pus director de Îngrijiri, au venit val-vârtej și au chemat echipa de intervenția a firmei private de pază, să-i dea afară pe oamenii din presă. Asistenta ilegal folosită la Diabet a ieșit pe lângă jurnaliști și a zbughit-o pe un hol. După ce presa a fost dată afară din spital, la cabinetul din ambulatoriu a fost trimisă o altă asistentă, de pe secția de specialitate a spitalului. Poliția Județeană Gorj a fost sesizată în legătură cu acest aspect, însă inspectorul șef, Decebal Drăghiea, fiul prefectului PSD de Mehedinți, nu a făcut nici măcar o minimă verificare, nemaivorbind de probe, pe care ar fi putut să le ia încă din ziua respectivă.

 

Sesizăm, pe această cale, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDC), Inspectoratul Teritorial de Muncă și instituțiile de anchetă, de la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here