Au vrut să mă ascundă, în campania asta, că n-au putut să mă cumpere. „Ești ne f…?”

0
5074

În campania asta au vrut să cumpere tot, ca să nu se spună lucruri ce i-ar putea afecta pe candidații puterii. Liberalii au folosit tehnici de manipulare și reducere la tăcere a jurnaliștilor, cum nu am mai văzut, de pe timpul lui Năstase. Presa a fost cumpărată, cu contracte generoase și rețelele de socializare au fost invadate cu materiale de propagandă, împrăștiate de postaci frenetici. Dacă îndrăzneai să critici vreun candidat al partidului-stat, se punea în funcțiune aparatul de cenzură. Am fost singura nebună, care s-a împotrivit valului. Pentru că încă mai cred că rostul presei este să informeze corect, nu să netezească dorsale, pentru o poală de bani. Ce înseamnă să te împotrivești valului? Mai întâi ești ofertat cu bani, dacă refuzi, ești amenințat, jignit, încearcă să te intimideze. Dacă îi critici pe pesediști, ești cu liberalii. Dacă îi critici pe liberali, ești pesedist. Și uite-așa, de vină sunt doar eu, jurnalistul, pentru afacerile lor cu statul, pentru inconsecvența și incompetența lor, pentru că nu există o alternativă la Complexul Oltenia, care e în derivă și cred că și pentru lipsa infrastructurii tot eu ar trebui să răspund. Când au văzut că nu mă pot opri, au vrut să mă ascundă. Au reușit să-mi blocheze contul de socializare, prin care distribuiam materiale despre ei, despre averile lor, despre afacerile și blaturile lor.

În precampanie și în prima parte a campaniei electorale, am primit propuneri, pentru a „colabora”. Asta înseamnă, pentru un jurnalist, să nu mai poată scrie critic, în campanie, despre cei cu care face contracte. Apoi am am fost aborbată, pentru a nu mai scrie despre unul dintre candidații PNL (prin intermediari). Am fost avertizată că s-a discutat, pe grupuri interne, să-mi fie raportat masiv contul de Facebook, ceea ce duce la o blocare, inițial temporară.

Am avut parte și de acaturi suburbane. Liberalii l-au cooptat în gașcă, în această campanie, pe Dan Ilie Morega, fost erou al muncii socialiste, fost prefect și deputat, condamnat penal în dosarul „Bani pentru partid”, care în ultimii ani l-a atacat furibund pe Dan Vîlcenau, acuzându-l de afaceri oneroase cu statul. După ce i-a catalogat drept „hiene și îmbuibați” și i-a acuzat că au împărțit Complexul Oltenia, ca pe o halcă, Morega și-a schimbat opinia radical, după ce a fost vizitat de Vîlceanu și Iordache (cum singur spunea) și a ieșit public să ceară oamenilor să-i voteze.

Pentru că am îndrăznit să-i observ inconsecvența în opinii, Morega m-a jignit și amenințat, ca un interlop, cu un limbaj suburban (injuriile – în FOTO alăturată), ofuscându-se că am criticat lipsa de statornicie în idei și am făcut notă discordantă de restul presei, neînchinându-i o odă, pentru că face campanie liberalilor, dar nu tuturor candidaților, ci doar lui Vâlceanu și Iordache (pe care îl numea până acum „Ciordache”).
Deranjați de materialele publicate, și-au pus în funcțiune aparatul de postaci, care au normă de distribuiri și comentarii laudative, pentru a mă raporta masiv, așa încât Facebook-ul să blocheze pagina. Am făcut un alt cont, care a avut aceeași soartă, după prima postare critică. A fost raportat și blocat.

Făcând o contestație mi s-a spus că se analizează. Probabil până după alegeri, să nu mai fie deranjați domnii politicieni, care au băgat în promovări, cât câștigă un român cu salariul minim, într-o viață întreagă. Opiniile și materialele pe care le-am postat pe pagina respectivă le încurcau socotelile electorale. Averile și afacerile cu banii statului nu prea băteau cu propaganda pe care o făceau, cu imaginea pe care încercau să și-o creeze, de oameni integri, preocupați de soarta norodului. Dincolo de teatrul jucat în fața electoratului, ei și-au făcut calcule, să împartă frățește fotoliile din parlament. PNL defilează cu candidați importați de la ALDE, via PSD, iar pesediștii îi susțin, prin primarii proprii, care merg în campanie de mână cu candidați PNL.
M-au ascuns, să nu mai vedeți asta:

VIDEO/ Candidatul cu un imperiu, făcut din afaceri cu statul. Milioane de euro, doar din contracte cu instituții publice


sau asta:

Belina de Gorj. Liderul PSD a luat trei lacuri ale Hidroelectrica, să facă zonă de agrement. Construcția barajului Bumbești, blocată

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here