AUDIO/ Boza: E profit, dar e pierdere

0
973

Bilanțul Complexului Energetic Oltenia este pozitiv, dar de fapt este negativ. Aceasta este replica directorului Sorin Boza, care spune că nu știe ce date sunt trecute în raportarea pentru prima parte a anului, pe care a semnat-o. 

Explicația conducerii Complexului Energetic Oltenia, după apariția bilanțului pe primele șase luni, în care a fost trecut profit, deși s-a declarat oficial că societatea este pe pierdere, este năucitoare. Managerul companiei, Sorin Boza, susține, în pofida raportării făcute publice, că societatea este pe pierdere. Întrebat unde este specificată, în actul invocat, respectiva pierdere, Boza spune că nu știe, pentru că este „în oraș” și nu are bilanțul în față, deși funcția îl obligă să cunoască măcar cifrele pe care societatea pe care o conduce le are în minus. Asta, mai ales că raportarea este făcută cu data de 30 iunie. „Nu este un bilanț pozitiv. Să se uite lumea, să citească. Deci apare pozitiv rezultatul operațional, pentru că ăsta este un rezultat operațional pozitiv. De-asta este pozitiv. Dar eu am declarat de acum o lună, că rezultatul este negativ, din păcate. Este negativ din cauza pietroiului ăsta, cu certificatele, care afectează rezultatele acestei companii”, a declarat Sorin Boza, managerul CEO.

„Dacă vine Vâlceanu, vine cu bagheta magică?”

Supărat și pe deputatul PNL, Dan Vâlceanu, care a publicat, pe pagina personală, informația că bilanțul este unul fals, managerul CEO îl atacă, la rândul lui și spune că parlamentarul nu a ajutat compania, ci doar a criticat. „Credeți că dacă vine mâine Vâlceanu, mâine, director la CEO, vine cu bagheta magică și dispar certificatele? Nu vor dispărea niciodată. Din contră, vor ajunge la 40 de euro sau la 50 de euro. Sunt rezultatele care au mers la Consiliul de Supraveghere, la AGA. Ce trebuie să fac, acuma, în momentul în care am un rezultat, să-l trimit la Vâlceanu să-l valideze?”, a fost replica lui Sorin Boza.

Directorul susține că bilanțul va fi prezentat în AGA societății și abia după aceea va face publice datele financiare, deși bilanțul este postat pe site-ul oficial al companiei. Întrebat unde sunt trecute pierderile, Sorin Boza spune că le va trimite jurnaliștilor, dacă i le cer în baza legii privind liberul acces la informațiile de interes public, deși ele sunt deja afișate.

Audio, aici:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here