Azi am dat șpagă. Dă și tu!

1
2810

Ne roagă medicii să avem grijă de ei, că le este frică să nu moară de Coronavirus. O să-i ajutăm. Și fără să așteptăm să ne dea șpăgi.

Știu, vă simțiți neputincioși, la mâna altora. Așa ne simțim noi, de vreo 30 de ani încoace. Ba noi stăteam chiar ceva mai bine. Vă dădeam șpăgi, să vă faceți meseria, pentru care erați plătiți, oricum, din banii statului. Așa mai aveam o speranță, chiar dacă, atunci când ne operați sau doar ne internați, ne trimiteați la farmacia de peste drum, să ne cumpărăm medicamente și cele necesare tratării, pentru care statul ne oprește bani din salarii, în fiecare lună. Știu, acum nu mai găsiți nici acolo, de niciunele. Nici măcar la supra-preț.

Vă ajutăm, dar nu suntem naivi. Știm că și din cauza voastră am ajuns aici. Ați tăcut complice, atâția ani, mulțumindu-vă să vă îmbuibați din șpăgi, în timp ce sistemul medical colcăia de bacterii și omora oameni.

Domnilor doctori, vă plângeți abia acum că spitalele nu au dezinfectanți și echipamente de protecție și aparatură? Dar dacă ne pălea o epidemie, de orice, și aveam câteva focare, în mai multe orașe? Nu trebuia să avem spitalele dotate cu echipamente de protecție și dezinfectanți și aparatură? Și voi nu trebuia să aveți echipament adecvat, că poate din focarele alea ajungeau pacienți, ba la UPU, ba la chirurgie, ba la cardiologie sau pediatrie? Să înțeleg că, până acum, spitalele nu aveau nici măcar necesarul pentru o epidemie locală și ne-ați pus viețile în pericol? În cazul ăsta, sunteți niște criminali voi, cei care ați știut și ați tăcut. Nu, nu e prea dur cuvântul. Gândiți-vă că în toți anii ăștia, v-ați desfăcut halatele paravan, să nu vedem groapa care se sapă și în care este posibil să picați acum chiar voi sau părinții voștri sau copiii voștri. Vă plângeți acum că nu sunteți testați și că nu sunteți protejați sau că nu vine izoleta să vă ducă la spital. Faceți un exercițiu de imaginație simplu: într-un spital, în care sunt doar 2 aparate de ventilație mecanică, medicii de gardă pe cine credeți că ar alege să intubeze? Pe voi sau membrii familiilor voastre, ori rudele lor? Eu cred că v-ar pune pe lista de așteptare și și-ar salva familiile. Ei, cum e? Vă trec fiori reci? Noi ne-am obișnuit cu ei, de 30 de ani încoace.

Și voi, domnilor politicieni, ați ajuns tot la mâna noastră, să donăm pentru spitale. A celor de la care ați furat, ca să vă faceți conturi prin străinătate și vile nesimțite și parcuri de mașini de lux, pe care unii dintre noi le văd doar în poze. Cum e să constatați că nu vă ajută nimic din toate astea? Că teancurile de bani nu vă pot proteja de virusul ăla, atât de mic, de nu-l vezi nici cu microscopul și care poate să-ți pătrundă în corp și prin ochi? Că nici palatele alea, transformate în fortărețe, nu v-ar ajuta la o complicație mortală? Și nici măcar bolizii nesimțit de scumpi nu v-ar ajuta să fugiți de moarte, că nu mai aveți unde fugi, pentru că alte țări și-au închis granițele și au spitalele pline. Nici măcar clinicile alea private, în care vă tratați, că la stat era murdar și sărăcăcios, nu vă pot ascunde de Coronavirus.

Vedeți cum corupția ucide? De ani de zile vă strigăm că nu mai furați și invocăm responsabilitatea. Dacă nici după episodul ăsta nu vă vine mintea la cap, să vă opriți din a vă bate joc de bugetul statului, din a face afaceri cu sănătatea noastră, vă meritați soarta. Iar dacă noi vă mai tolerăm jocurile, ne merităm și noi soarta!

P.S. Nu credeam că o să spun vreodată așa ceva. Dar azi am dat șpagă. Nu sunt urmăritor al „Antenelor”, însă azi le susțin campania de strângere de fonduri, pentru a ajuta sistemul sanitar în perioada asta fumurie. Dacă vreți să ajutați sănătatea  bolnavă din România, trimiteți mesaje (2euro/sms) la numărul 8848. Puteți să trimiteți mesaje goale (fără text) sau puteți scrie ce vă trece prin minte, numai donați!

1 COMENTARIU

  1. Pâna la un moment dat le-ai zis bine, dar când ai început cu Antenele, ai dat-o cu muci-n fasole. Dacă ai dreptate că doctori au fost categoria profesională neafectată de tranziția asta interminabilă, pe care o tragem de 30 de ani, apoi nici cu Antenele nu mi-e rușine. Cum poți să fi un hoț dovedit, care a păgubit statul cu 62 mil. euro, și să ai tupeul să cerșești tot de la cei săraci niște bănuți, pentru a le promite că ce? Că vor supraviețui acestei pandemii? Slabe asigurări. Chiar crede cineva că de unde s-a furat și distrus de atâția ani, poate fi reparat cu un teledon?
    „Să golești pe-un gol ca napu, cu ce-și bate Pașa capu…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here