Boza: CEO are banii pentru Pandurii. Dar să nu facă greșeala să-i ia

0
1095

Șeful CEO spune că are banii pentru a achita suma de 6,3 milioane de lei către Pandurii, stabilită de instanță ca și cotizație, dar avertizează oficialii clubului să nu încerce să ia banii. Motivul: compania formulează recurs la hotărârea Curții de Apel Craiova și speră ca Înalta Curte să schimbe soluția.

Managerul Complexului Oltenia, Sorin Boza, a transmis un avertisment pentru reprezentanții Clubului Pandurii, care au câștigat în instanță, peste 6 milioane de lei de la companie. Șeful societății susține că CEO dispune de suma la care a fost obligat de instanță, dar că va ataca hotărârea, la instanța supremă. Miercuri, Curtea de Apel Craiova a stabilit obligații de plată, pentru toți cei cinci asociați ai Clubului Pandurii: CEO, Consiliul Local Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj, societatea Artego și USMO. Suma totală, de 15,5 milioane de lei, reprezintă cotizațiile, pe care cele cinci entități nu le-au mai achitat, în ultimii ani, către clubul ai cărui asociați sunt. Complexul Energetic Oltenia are de dat cea mai mare sumă: 6.398.608 lei. Hotărârea, deși poate fi atacată cu recurs, este executorie, ceea ce înseamnă că Pandurii pot cere executarea conturilor datornicilor, ceea ce s-a întâmplat și în urmă cu un an, după sentința instanței de fond. Boza îi avertizează pe responsabilii clubului să nu repete povestea, deoarece va formula recurs la hotărârea pronunțată miercuri și speră ca instanța supremă să schimbe soluția. „Complexul Energetic Oltenia are banii să-i dea, dar sper să văd oameni care să înțeleagă că până nu există o hotărâre definitivă, să nu facă greșeala de a-i lua. Pentru că sunt șanse de câștig și trebuie să ne gândim că trebuie să-i dăm înapoi, dacă reușim să schimbăm această hotărâre, la Înalta Curte. Sper să fim înțelepți toți și factorii decizionali să înțeleagă că trebuie să așteptăm hotărârea definitivă”, a spus Sorin Boza.

„Am făcut provizionul acestei sume și-i avem acolo”

În urmă cu un an, după ce Tribunalul Gorj a dat o sentință similară, CEO s-a trezit cu conturile blocate. Compania a plătit cauțiune de 20.000 de lei, ca să obțină suspendarea executării. Managerul Boza spune că situația nu se va repeta, deoarece societatea a provizionat suma respectivă, care se află într-un cont. „Nu există posibilitatea de blocare de conturi. În momentul când, anul trecut, după prima fază a procesului, ajunsesem la blocarea conturilor, Complexul Energetic Oltenia și-a făcut un cont cu această sumă. Nu luăm bani din mai multe conturi, să facem suma asta. Am făcut provizionul acestei sume și-i avem acolo”, a declarat managerul CEO.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here