Boza: Nu va fi niciun ajutor de stat

1
1005

Complexul Energetic Oltenia (CEO) nu va primi un ajutor de stat. Declarația a fost făcută de managerul companiei, Sorin Boza, care a afirmat că nici nu se dorește acest lucru. Invitat în emisiunea Dilemele Zilei, de la Tele3, managerul Sorin Boza a declarat că se lucrează la un proiect pentru o schemă de sprijin, care nu necesită un accept din partea Comisei Europene. „Este un element nou, la care lucrăm. Au fost cinci întâlniri, urmează a șasea, săptămâna aceasta. Ne dorim o schemă de sprijin, bazată pe Tratatul de aderare, art 107, alineatul b. Ceea ce este foarte important, pentru toată lumea: nu este ajutor de stat. Nu va fi un ajutor de stat. Nu se dorește un ajutor de stat. Este o schemă de sprijin, pe care o s-o prezentăm Comisiei Europene, pentru informare, nu pentru aprobare”, a declarat Sorin Boza.

Boza nu a vrut să dea prea multe detalii despre acest proiect, dar a spus că CEO va plăti mai puțin, pentru certificatele CO2. „Încercăm să fie un prototip. Nu suntem singuri la masă. Nu vom primi bani, nu va suporta nimeni (certificatele CO2 – n.r.), o să vedeți. O schemă de sprijin este să ajute Complexul Energetic, nu se va mai plătit atât”, a spus Boza. Complexul Energetic Oltenia a contractat credite de la mai multe bănci, pentru a achita certificatele de CO2, consumate de companie anul trecut, după ce prețul a crescut de 4 – 5 ori.

1 COMENTARIU

  1. Manager adevarat, atunci cand cineva iti da bani nu e ajutor e sprijin.Dle manager, problema e daca UE il considera sau nu ajutor de stat.Da nu va faceti probleme, daca vin voturile se aproba indiferent de pozitia UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here