Cârciumaru le dă lui Weber și Cuc, cu centura-n cap. „Proiectul a fost greșit”

0
1273

Senatorul PSD, Florin Cârciumaru, fost primar în Târgu Jiu, îl contrazice pe ministrul Transporturilor, care, adus într-o vizită politică în județ, a declarat că primăria a blocat lucrările pentru varianta de ocolire a municipiului. Cârciumaru susține că proiectul centurii a fost greșit de la început, iar reprezentanții ministerului au știut acest lucru, dar au mințit că problemele au apărut pe parcurs.

Fostul primar, Florin Cârciumaru, a întors atacurile ministrului Transporturilor, care a acuzat că vinovată de blocarea lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului Târgu Jiu este conducerea primăriei. Adică inclusiv Florin Cârciumaru, în mandatul căruia au demarat și trebuia să se și finalizeze lucrările. Ministrul Răzvan Cuc a declarat, într-o vizită mai mult politică, la Târgu Jiu, unde a fost adus de actualul lider al PSD Gorj, Mihai Weber, că autoritățile locale au blocat realizarea centurii, neștiind că lucrările au început în timpul actualului senator PSD, Florin Cârciumaru, care era chiar lângă el, în timp ce făcea acuzele. „Cele mai mari blocaje, din păcate, le-am întâmpinat din partea autorităţilor locale, care, nu vreau să spun, că dacă aş spune că au omis, ar însemna că îi acuz de rea intenţie. Nu ştiu, poate nu au avut pregătirea adecvată să facă planurile parcelare, ca să putem face exproprierile”, a spus Cuc, de față cu fostul edil. Ministrul a fost adus la Târgu Jiu, de deputatul Mihai Weber, noul lider al PSD Gorj, în scop electoral. Florin Cârciumaru l-a contrazis public pe Răzvan Cuc, confirmând ceea ce s-a mai afirmat în spațiul public și anume că proiectul centurii a fost greșit, ceea ce a dus la sincopele ce au întrerupt lucrările.

„Domnul ministru a venit cu câteva declarații, care, practic, aduceau acuze Primăriei Târgu Jiu și altor factori de răspundere. Eu i-am spus de atunci, când ne deplasam dintr-un punct în altul al vizitei, că nu are dreptate, să se documenteze mai bine, prin domnul Neaga, prin Compania Națională de Drumuri, că lucrurile nu au stat așa, atunci când s-a demarat investiția și eu nu am nicio vină că s-a întâmplat ce s-a întâmplat. În momentul în care s-a deschis șantierul, practic, cei care au dat ordin de deschidere a lucrărilor pe această centură nu au fost alții, decât Ministerul Transporturilor, prin compania condusă de domnul Neaga. Dumnealor trebuia să știe în ce condiții se deschid lucrările. Practic, aceste lucrări pe care trebuia să le rezolve primăria nu trebuia să sisteze investiția. Trebuie să spună lucrurile așa cum sunt și anume că proiectul a fost cel care s-a greșit, atunci când s-au deschis lucrările. Nu este adevărat că au apărut între timp case pe traseul centurii, case construite pe traseul centurii, cu autorizații de la primărie, ulterior după ce s-a aprobat proiectul. O singură casă a fost, dar s-a demonstrat că s-a obținut autorizație pe un fals”, a declarat fostul edil PSD, Florin Cârciumaru, la postul radio SudFm.

„Planurile parcelare nu puteau bloca lucrarea”

Fostul primar PSD îi ia apărarea actualului edil PNL, în privința planurilor parcelare, pe care Primăria Târgu Jiu trebuie să le realizeze. Florin Cârciumaru spune că firma care a câștigat licitația s-a retras, din cauza lucrărilor suplimentare, apărute în timpul execuției, din aceeași cauză, a proiectului făcut „pe genunchi”, care nu a reprezentat realitatea din teren. „S-a legat de planurile parcelare. Ce-i adevărat, primăria a întâmpinat dificultăți și pe perioada mea și pe perioada domnului Romanescu, în a definitiva planurile parcelare, dar nici această situație nu putea bloca lucrările. Adevăratul motiv a fost că, proiectul nu a fost în regulă. Că pânza freatică din zona traseului s-a ridicat cu un metru și că au fost nevoiți să facă un nou studiu de fezabilitate, proiectul și constructorul s-a retras, pentru că cei care au licitat au licitat sub adevăratul preț al lucrărilor”

Lucrările, începute în 2014, ar fi trebuit să se finalizeze în doi ani, adică în 2016. Contractul pentru centrura de ocolire a municipiului Târgu Jiu a fost reziliat, însă, în 2018, când se realizase doar jumătate din lucrare. Valoarea contractului inițial, pentru cei 20 km de drum, a fost de 150 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here