Care sunt firmele din Motru, amendate și închise de ANPC! 6 din 7 au fost închise. Insecte, rugină, produse expirate, mirosuri pestilențiale

0
2436

Șase din cei șapte operatori economici din Motru, verificați de comisarii Protecției Consumatorilor, sâmbătă, au fost închiși temporar. Echipele de control, venite din alte județe, au descoperit că firmele locale funcționau într-o mizerie cruntă. Comisarii au găsit insecte, rugină, infiltrații, ingrediente expirate și multe alte abateri, pentru care au dat amenzi de aproape 200.000 de lei. ”Este inacceptabil cum înțeleg anumiți operatori economici să-și desfășoare activitatea! Mizeria, prezența insectelor, rugina și produsele neconforme nu au nicio justificare. Măsurile sunt și vor fi ferme! La cei la care a fost dispusă oprirea temporară a prestării serviciilor, vreau să vă spun că am găsit aproape toate abaterile posibile. Din păcate, din imagini nu reies și mirosurile din spațiile de producție”, a declarat coordonatorul echipelor de control, Mihai Alin Gubandru.
Comisarii ANPC, din ”Comandamentul de iarnă”, au verificat, până seara târziu, societățile din Motru, al doilea municipiu al județului Gorj. În urma controalelor, șase din cele șapte societăți comerciale verificate au activitatea suspendată, temporar, până se vor pune în legalitate.
”În cursul zilei de ieri 06.01.2024 au fost desfășurate acțiuni de control în Municipiul Motru,județul Gorj. Astfel au fost verificați 7 operatori economici.
Principalele abateri constatate: practici comerciale incorecte; nerespectare condiții de depozitare alimente recomandate de producător; produse și materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora; materii prime în afara datei limită de consum (expirate); legume, fructe depreciate; saltele murdare/pătate; spații de producție panificație cu infiltrații, neigienizate; camere neigienizate corespunzător”, au transmis reprezentanții ANPC, printr-un comunicat de preă.
În urma verificărilor efectuate, au fost date 24 de amenzi contravenționale, în cuantum total de 195.000 lei și trei avertismente.
De asemenea, a fost dispusă măsura opririi temporare a prestării serviciilor, până la remediere, pentru 6 unități și a fost propusă măsura încetării practicii comerciale incorecte pentru 4 operatori economici.
Comisarii ANPC au oprit definitiv de la comercializare peste 2.600 kg de produse neconforme.
Societățile verificate sâmbătă, la Motru, sunt: SC OXATON IMPEX SRL-Brutărie;
SC BUN&PROASPAT SRL-Patiserie; SC LEURDA IMPEX SRL-Restaurant;
SC SLS MOTRU SRL-Pensiune&restaurant; SC GHIOCELA PROD COM SRL- Pensiune, restaurant, magazin alimentar, brutărie/patiserie, carmangerie; SC PRESLAX SRL-Brutărie; SC LARISA STYL SRL- fast food Iskender, aceasta din urmă fiind singura la care nu a fost dispusă oprirea activității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here