Caut meditator, pentru un deputat insuficient alfabetizat

0
2315

Această rubrică poate fi tratată și ca un pamflet, deși „aceste cuvinte ne doare”!

Alin Văcaru, fost prefect de Gorj, actual deputat Pro România, a ținut să răspundă public, pe rețeaua de socializare Facebook, să demonstreze că este incomplet alfabetizat. Ce a înțeles parlamentarul, care face legi pentru români? Că i-am reproșat că nu scrie cu diacritice (adică literele cu codiță și căciuliță: ț,ș,î,ă): „Sper ca nu te superi ca am scris fără diacritice, scriu pe telefon, din campanie, între două localități” (Alin Văcaru).

Văcaru Alin, fost prefect de Gorj, actual deputat Pro România, stai jos! 4!
P.S.: Să-ți traduc în limba română: pe lângă greșelile de clasa a II-a, cu semnele de punctuație, mai ai un anacolut (adică amesteci două construcții sintactice, pentru că nu ai coerență) și niște raționamente deductive, care arată o fractură de logică
P.S.2: Nu mai e nevoie să vii și în toamnă!

Seara, când nu mai era în campanie electorală, a scris la fel de incorect gramatical. Eu nu mai pot să-l corectez, că nu vreau să-mi stric weekendul. Știți voi un profesor de limba română, înțelegător, care să facă niscaiva pregătire cu un deputat, pentru care statul alocă, lunar, vreo 40.000 de lei? Adică o indemnizație de aproximativ 3.000 de euro, o sumă forfetară de 20.000 de lei, plus diurne și decontări pentru cazare și transport. Doar pentru deplasări, un ales din ăsta primește mai mult decât un român cu minimum pe economie, mai exact 1.600 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here