Cauțiune de 500.000 lei, pentru eliberarea apropiaților senatorului Iordache

1
477

Cei trei oameni de afaceri reținuți în urmă cu trei zile, acuzați că au falsificat documente, pentru a câștiga o licitație de 157 milioane de lei și că au încasat bani, pentru utilaje pe care nu le aveau în realitate, au fost puși sub control judiciar pe cauțiune. 500.000 de lei au stabilit anchetatorii că trebuie să garanteze cei trei, pentru a respira aerul libertății, după câte 24 de ore de reținere. „În urma cercetărilor efectuate în cauza penală privind obținerea unui contract de întreținere drumuri județene, încheiat între Consiliul Județean Gorj și un consorțiu de societăți comerciale de pe raza județului, dosarul penal a fost înaintat de către organele de cercetare penală, Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu propunere de arestare preventivă față de cei trei inculpați reținuți anterior pentru o perioadă de 24 de ore de către organele de poliție în zilele de 30 și 31 martie a.c., iar procurorul de caz a dispus instituirea controlului judiciar pe cauțiune pentru 60 de zile. În sarcina inculpaților s-a reținut obligația achitării unei cauțiuni totale în cuantum de 500.000 lei. În cauză, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Gorj, continuă cercetările în cadrul dosarului penal, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj”, arată un comunicat emis de IPJ Gorj.

Doi dintre ei, apropiați ai senatorului liberal Ion Iordache, Doru Șandru și Mircea Vărzaru, administratori ai firmelor Romstrade SA și Ydail Construct SRL, a trebuit să indisponibilizeze câte 200.000 de lei fiecare, iar Mihai Puiu, administratorul Metalcolect Prod SRL, 100.000 de lei. Toți au participat, într-o asociere de firme, la licitația organizată de Consiliul Județean Gorj, în 2015, pentru lucrări de întreținere și deszăpezire a drumurilor din județ. „S-a reținut că cele trei societăți comerciale grupate în asociere nu dețineau utilajele necesare, prezentate în ofertă. De asemenea, s-a reținut că, deși sezonul de iarnă 2016 – 2017 a fost sărac în precipitații, asocierea a încasat necuvenit, pe orele de așteptare, pentru utilaje pe care nu le deținea efectiv, suma de 359.132 lei”, se arăta într-un comunicat emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

În ziua reținerii primilor doi administratori, senatorul Ion Iordache, cumnat cu Doru Șandru și fost patron al firmei Ydail, a emis un comunicat de presă, prin care acuza procurorul. A doua zi, un comunicat trimis de pe adresa de mail a firmei continua șirul acuzelor și susținea recuzarea procurorului. Procurorul de caz s-a ocupat și de un alt dosar, în care Doru Șandru și mai mulți primari au fost reținuți și trimiși în judecată, sub acuzația că dare, respectiv luare de șpăgi, pentru încredințarea de lucrări publice, societății din Turceni. „Lotul Ydail” a scăpat după ce Curtea Constituțională a decis să excludă din dosare, interceptările făcute de SRI.

1 COMENTARIU

  1. Simplul fapt ca mafia creata de Iordache a fost lasata sa-si faca de cap timp de mai bine de 15 ani demonstraza complicitatea institutiilor statului roman prin reprezentantii ei cu acesti indivizi la sifonarea banului public din Judetul Gorj, in special primaria orasului Turceni.
    In privinta contractului de intretinere al drumurilor judetene (2016- 2020), nu inteleg de ce cumnatul lui Iordache , Cosmin Greci la vremea respectiva consilier judetean, membru in consiliul de administatie al idp si angajat impreuna cu sotia la ydail , nu este anchetat de procuratura, adica un conflict de interese mai clar de atat nici ca se poate. Pentru necunoscatori sotia lui Greci este sora lui Ion Iordache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here