Centură de 41 milioane euro, abandonată și năpădită de buruieni

0
1134

Centura ocolitoare a municipiului Târgu Jiu a ajuns lan de iarbă. Buruienile au crescut prin bitum și ajung la peste un metru, în anumite porțiuni. Autoritățile ridică din umeri, la trei ani de când lucrarea de 41 milioane de euro ar fi trebuit finalizată.

Începută în 2014, în timpul guvernării Ponta, centura municipiului Târgu Jiu este departe de a se finaliza. Lucrările sunt blocate de doi ani, cu toate că ar fi trebuit finalizate încă din 2016. Pe șoseaua rămasă în stadiul de șantier, cresc acum buruienile. Culmea, iarba a ieșit chiar prin bitumul turnat de constructor.

Primarul din Tg Jiu spune că nu mai are o evidență a ceea ce se întâmplă cu lucrările sistate, deoarece responsabilii de la nivel central au fost schimbați, între timp: „Păi nu mai știu cu cine să stau de vorbă, că ăștia schimbă directorii și miniștrii, lunar. Sincer să vă spun, la momentul ăsta nu mai știu cine e directorul CNAIR și cine e secretar de stat, pentru că după ce apar la Gorj, dispar de pe hârtie. Nici n-am fost invitat vreodată, că discuțiilea acestea se țin secret, adică în interiorul PSD-ului. Adică, atunci când vine câte un ministru, primarul nu e invitat. Ei se duc, vizitează”, a afirmat Marcel Romanescu.

Romanescu: „Cultura e mai mare decât porumbul de lângă”

„Crește iarba, o să trimit Edilitara (societate de salubrizare – n.r.) să facă toaletare. Ieșim la cosit. Îmi e frică să nu crească ambrozia. Cultura de pe centură e mai mare decât porumbul de lângă. E o cultură bună în centură și sper să obținem și producție la hectar. Și a crescut exact prin ciment. Vă dați seama ce plante au pus oamenii ăștia, de a putut să crească iarba prin bitum?”, spune, ironic, Marcel Romanescu.

Primarul din Târgu Jiu dă vina pe guvernanți, pentru oprirea lucrărilor și susține că motivația folosită pentru a explica blocajul, și anume că Primăria Târgu Jiu nu a făcut planurile parcelare, este doar un fals pretext. Un decret de expropriere, dat deja de guvern, dă posibilitatea continuării lucrărilor, deoarece titular al terenului pe care se construiește varianta ocolitoare este Ministerul Transporturilor, prin CNAIR. Lucrările nu au fost reluate, însă, în această vară, așa cum promiteau politicienii puterii în campania electorală. Centura municipiului Târgu Jiu a fost realizată doar pe jumătate, desi banii s-au cheltuit, iar pentru continuarea lucrărilor este nevoie de suplimentarea sumei. Firma care a câștigat licitația, Collini Lavori SpA, a reziliat contractul, la jumătatea lucrării, însă, conform unor surse oficiale, s-a cheltuit 80% din sumă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here