Contractul Primăriei Tg Jiu cu firma care realizează PUG-ul nu prevede un termen de finalizare

0
1020

Municipiul Târgu Jiu nu are un plan urbanistic actualizat, ultimul PUG aprobat fiind vechi de peste 20 de ani, deși legislația prevede actualizarea Planului Urbanistic General, la fiecare 10 ani. La documentația pentru Târgu Jiu se lucrează de aproape șapte ani. Firma contractată de primărie, SC Urban Incerc, a fost contractată să realizeze noul PUG, însă contractul cu municipalitatea nu prevede un termen clar de finalizare. „Nu există un termen stabilit în contract, și pentru mine a fost o problemă, pentru că, neavând un termen stabilit, atunci nici noi nu facem plata, până nu se finalizează, nici ei, neavând un termen clar prevăzut, nu sunt obligați să-l depună la o anumită dată”, a declarat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.
Societatea a depus, la finalul lui 2020, un plan provizoriu, însă forma finală nu a mai apărut. „Reprezentanții societății s-au deplasat acum o lună la sediul primăriei, au delegat două doamne arhitect. Am făcut toate demersurile să se termine cât mai repede. A fost depus într-o anumită formă, nu era forma finală, de data aceasta se lucrează pentru a se putea pune noile PUZ-uri pe Planul Urbanistic General viitor. Noi sperăm ca, într-o perioadă scurtă de timp, să ne aducă o formă finală, care ulterior trebuie avizată la toate autoritățile naționale, care sunt competente la avizarea PUG-ului la nivelul municipiilor reședință de județ. Procedura este mai anevoioasă pentru noi, pentru că PUG-urile se aprobă prin ordin al ministrului Dezvoltării”, a mai spus primarul Romanescu.
Planul Urbanistic General este un proiect care face parte din programul de amenajare a teritoriului şi de dezvoltare a fiecărei localităţi.
Declarația primarului Marcel Romanescu o puteți urmări aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here