Deputat: „Bugetul este întins la maxim și Ministerul de Finanțe condus de PSD găsește bani doar pentru a plăti dobânzi uriașe către bănci”

0
192

Deputatul PNL, Dan Vîlceanu, fost ministru de Finanțe, susține că actualul bugetul este grav afectat și că ministerul abia achită dobânzile, pentru creditele luate de la bănci. Parlamentarul spune că, la ultima distribuire de sume, din fondul de rezervă, primăriile din județul Gorj au primit la jumătate, față de anii anteriori, Gorjul fiind pe ultimele locuri, la nivelul sumelor repartizate din findul de rezervă.
„Zilele trecute, Guvernul a distribuit ultimele tranșe din fondul de rezervă către primării și consilii județene. Sumele de anul acesta sunt la jumătate față de cele din 2021. În anii de guvernare liberală am reușit să găsim bani și pentru alocări din fondul de rezervă, și pentru plăți prin PNDL, și pentru programul de investiții Anghel Saligny, și pentru autostrăzi, și pentru creșteri de pensii. Acum, bugetul este întins la maxim și ministerul de finanțe condus de PSD găsește bani doar pentru a plăti dobânzi uriașe către bancile de la care se împrumută.
În județul Gorj situația arată ca în tabelul atașat. Sumele de anul acesta sunt sub jumătate față de anii trecuți. Județul Gorj se află pe ultimele locuri din țară în clasamentul sumelor primite din fondul de rezervă.
Situația se va păstra și în anii următori dacă cei de la PSD nu vor înțelege că economia nu poate fi decât liberală”, este mesajul deputatului Dan Vîlceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here